Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
22.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Eurostat: Ποιοι τρώνε τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά στην Ευρώπη;

ΑρχικήΝέαEurostat: Ποιοι τρώνε τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά στην Ευρώπη;
spot_img

Το 2019, 1 στους 3 ανθρώπους (33%) στην ΕΕ ανέφεραν ότι δεν καταναλώνουν φρούτα ή λαχανικά ημερησίως και μόνο το 12% του πληθυσμού κατανάλωνε τις συνιστώμενες 5 μερίδες ή περισσότερες ημερησίως. Κατά μέσο όρο, πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού της ΕΕ (55%) δήλωσαν ότι καταναλώνουν μεταξύ 1 και 4 μερίδων οπωρολαχανικών σε καθημερινή βάση.

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η υψηλότερη ημερήσια πρόσληψη 5 μερίδων και άνω αναφέρθηκε στην Ιρλανδία (33% του πληθυσμού), στην Ολλανδία (30%), στη Δανία (23%) και τη Γαλλία.

Η χαμηλότερη ημερήσια πρόσληψη εντοπίστηκε στη Ρουμανία, όπου μόνο το 2% του πληθυσμού έτρωγε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών, ακολουθούμενη από τη Βουλγαρία και τη Σλοβενία (και οι δύο 5%) και την Αυστρία με 6%.

Η ημερήσια πρόσληψη φρούτων και λαχανικών από τις γυναίκες είναι υψηλότερη από εκείνη των ανδρών: κατά μέσο όρο, το 58% των γυναικών ανέφεραν ότι έτρωγαν 1 έως 4 μερίδες σε σύγκριση με το 51% για τους άνδρες. Το ίδιο ίσχυε και για την ημερήσια πρόσληψη 5 μερίδων και άνω (15% έναντι 10%).

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι περισσότεροι άνδρες από τις γυναίκες ανέφεραν ότι παρέλειψαν εντελώς την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών (39% έναντι 27%).

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα