Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Πρόστιμο μαμούθ 12.000 € σε εστιατόριο – Σέρβιρε μουχλιασμένο κοτόπουλο ως σπεσιαλιτέ πιάτο καβουριού!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔιεθνή: Πρόστιμο μαμούθ 12.000 € σε εστιατόριο - Σέρβιρε μουχλιασμένο κοτόπουλο ως σπεσιαλιτέ πιάτο καβουριού!
spot_img

Μια επιθεώρηση ενός εστιατορίου στο ανατολικό Λονδίνο οδήγησε σε μηδενική βαθμολογία υγιεινής των τροφίμων, καθώς εντοπίστηκε μουχλιασμένο κοτόπουλο με τον ιδιοκτήτη να ισχυρίζεται ότι είναι παραδοσιακό έδεσμα από κρέας καβουριού!

Στον εστιάτορα Gaby Kolajo επιβλήθηκε το μεγαλύτερο δυνατό πρόστιμο £ 10.170 (12,170 €) από το Stratford Magistrates’ Court συμπεριλαμβανομένων £ 2.000 σε δημοτικά έξοδα και £ 170 επιπλέον χρέωση για το θύμα, αφού βρέθηκε κρέας που είχε λήξει στην κουζίνα του.

Οι ευφάνταστες δικαιολογίες

Ο ιδιοκτήτης του Island Lagos στο Ανατολικό Λονδίνο, που ειδικεύεται στη νιγηριανή κουζίνα, είπε στους επιθεωρητές υγιεινής ότι το κοτόπουλο που βρισκόταν μέσα σε δοχείο και ήταν “στολισμένο” με γούνα από μούχλα ήταν στην πραγματικότητα ένα σπεσιαλιτέ Νιγηριανό πιάτο με βραστό καβούρι!

Δεν είναι όμως η μοναδική φορά που ο Gaby Kolajo συλλαμβάνεται να αγνοεί κανόνες. Το 2018, όταν επιθεωρητές υγιεινής εντόπισαν μέσα στο εστιατόριο του ποντίκια και κατσαρίδες, έβαλαν λουκέτο στο κατάστημα το οποίο όμως ο Kolajo ‘έσπασε’, αγνόησε την εντολή των αρχών, αλλά και το δικαστήριο και συνελήφθη να σερβίρει σε ένα πάρτι γενεθλίων τον Σεπτέμβριο του 2018. Πάλι οι δικαιολογίες του ήταν ευρηματικότατες λέγοντας ότι το μισό εστιατόριο -εκεί που είχαν εντοπιστεί τα παράσιτα- ήταν κλειστό! Τελικά ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου κατηγορήθηκε για παράλειψη διατήρησης των χώρων καθαρών, αδυναμία λήψης κατάλληλων μέτρων για τον έλεγχο των παρασίτων, άνοιγμα των χώρων και προετοιμασία και σερβίρισμα φαγητού σε πελάτες, ενώ η κατάσταση κινδύνου για την υγεία παρέμενε επικείμενη και διάθεση στην αγορά μη ασφαλών τροφίμων που ήταν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο