Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνεργασία Ελλάδας Κατάρ στον πρωτογενή τομέα – Συνάντηση Λιβανού με τον πρέσβη του Κατάρ

ΑρχικήΝέαΣυνεργασία Ελλάδας Κατάρ στον πρωτογενή τομέα - Συνάντηση Λιβανού με τον πρέσβη του Κατάρ
spot_img

Μέρος του στρατηγικού σχεδίου δράσης της χώρας μας αναφορικά με την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, παρουσίασε στον πρέσβη του Κατάρ στην Ελλάδα, Waleed Mohammed Hassan Ahmad Al Emadi, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός.

   Παράλληλα, ο κ. Λιβανός μίλησε για τις προοπτικές για αύξηση του διμερούς εμπορίου αγροτικών προϊόντων και τροφίμων προς το Κατάρ.

   Στην μεταξύ τους συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΥΠΑΑΤ, όλες οι πλευρές επιβεβαίωσαν την κοινή θέληση για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών στον πρωτογενή τομέα, καθώς και για τη δημιουργία και εκμετάλλευση επενδυτικών ευκαιριών.

   Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο πρέσβης του Κατάρ εξέφρασε την ιδιαίτερη εκτίμησή του για τα ελληνικά προϊόντα και την ελληνική διατροφή. Δεσμεύθηκε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ελλάδα θα εργαστεί για την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών και ιδίως για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στο Κατάρ, τόσο μέσω παραδοσιακών εμπορικών οδών όσο και μέσω νέων καινοτόμων δράσεων.

   Τέλος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση συμφωνήθηκε να εξεταστεί η προοπτική σύναψης ενός μνημονίου κατανόησης μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Ελλάδος-Κατάρ με σκοπό την ενίσχυση του διμερούς εμπορίου αγροτικών προϊόντων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο