Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνεργασία Ελλάδας Κατάρ στον πρωτογενή τομέα – Συνάντηση Λιβανού με τον πρέσβη του Κατάρ

ΑρχικήΝέαΣυνεργασία Ελλάδας Κατάρ στον πρωτογενή τομέα - Συνάντηση Λιβανού με τον πρέσβη του Κατάρ
spot_img

Μέρος του στρατηγικού σχεδίου δράσης της χώρας μας αναφορικά με την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, παρουσίασε στον πρέσβη του Κατάρ στην Ελλάδα, Waleed Mohammed Hassan Ahmad Al Emadi, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός.

   Παράλληλα, ο κ. Λιβανός μίλησε για τις προοπτικές για αύξηση του διμερούς εμπορίου αγροτικών προϊόντων και τροφίμων προς το Κατάρ.

   Στην μεταξύ τους συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΥΠΑΑΤ, όλες οι πλευρές επιβεβαίωσαν την κοινή θέληση για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών στον πρωτογενή τομέα, καθώς και για τη δημιουργία και εκμετάλλευση επενδυτικών ευκαιριών.

   Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο πρέσβης του Κατάρ εξέφρασε την ιδιαίτερη εκτίμησή του για τα ελληνικά προϊόντα και την ελληνική διατροφή. Δεσμεύθηκε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ελλάδα θα εργαστεί για την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών και ιδίως για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στο Κατάρ, τόσο μέσω παραδοσιακών εμπορικών οδών όσο και μέσω νέων καινοτόμων δράσεων.

   Τέλος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση συμφωνήθηκε να εξεταστεί η προοπτική σύναψης ενός μνημονίου κατανόησης μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Ελλάδος-Κατάρ με σκοπό την ενίσχυση του διμερούς εμπορίου αγροτικών προϊόντων.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα