Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου, 2024
14 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Moët Hennessy: Ιστορίες κατασκοπείας, μυστικές υπηρεσίες και παράνομες έρευνες

ΑρχικήΟικιακάLIFEMoët Hennessy: Ιστορίες κατασκοπείας, μυστικές υπηρεσίες και παράνομες έρευνες
spot_img

Μια ποινική έρευνα σχετικά με το ρόλο του ομίλου ειδών πολυτελείας στην κατασκοπεία ενός δημοσιογράφου που έκανε ένα ντοκιμαντέρ για την LVMH ολοκληρώθηκε χωρίς δίκη.

Ο Δικαστής του Παρισιού ενέκρινε διακανονισμό ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ με την LVMH, ο οποίος ουσιαστικά παύει το πλαίσιο έρευνας σχετικά με το ρόλο που διαδραμάτισε ο όμιλος σε υπόθεση κατασκοπείας, στην οποία εμπλέκεται ο πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της Γαλλίας.

Η συμφωνία, η οποία επετεύχθη τον προηγούμενο μήνα, σημαίνει ότι ο όμιλος, ο οποίος περιλαμβάνει το σκέλος ποτών Moët Hennessy, μαζί με τους Louis Vuitton και Dior, θα αποφύγει δημόσια δίκη.

Μια τέτοια δίκη μπορεί να αποκάλυψε λεπτομέρειες για τις εργασίες που ανέλαβε ο πρώην επικεφαλής των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών Bernard Squarcini, ο οποίος προσλήφθηκε ως σύμβουλος από την LVMH το 2013, αναφέρει ρεπορτάζ του Reuters.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο Σκουερτσίνι είναι ύποπτος ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του για να αποκτήσει πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες για να κατασκοπεύσει τον Γάλλο δημοσιογράφο Francois Ruffin.

Το 2016, ο ακτιβιστής Ruffin παρήγαγε ένα ντοκιμαντέρ που έφερε στο προσκήνιο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της LVMH Bernard Arnault. Η ταινία παρουσίαζε μια οικογένεια που είχε χάσει τη δουλειά της σε έναν από τους προμηθευτές του ομίλου.

Ο Squarcini διερευνήθηκε για άσκηση επιρροής, συλλέγοντας παράνομα πληροφορίες για ιδιώτες και παραβιάζοντας τους νόμους περί απορρήτου.

Η αποδοχή της συμφωνίας από την LVMH δεν συνεπάγεται παραδοχή ενοχής ή απόφαση εναντίον της επιχείρησης, δήλωσε η Καρολάιν Βιγκουιέ, μία από τους δικαστές στο δικαστήριο του Παρισιού τον προηγούμενο μήνα.

Ο διακανονισμός αντικατοπτρίζει την αναγνώριση “προηγούμενων ελλείψεων, οι οποίες ανήκουν στο παρελθόν”, δήλωσε η δικηγόρος της LVMH Ζακλίν Λαφόντ.

Τον Μάιο του 2021, ο Bernard Arnault έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με εκτιμώμενη καθαρή αξία 186,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ — τοποθετώντας τον πάνω από τον Jeff Bezos, ο οποίος αξίζει 186 δισεκατομμύρια δολάρια, και τον Elon Musk, αξίας 147,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το The Drink Business, η περιουσία του Arnault αυξήθηκε από 76 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2020 σε 186,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ τον Μάιο του 2021 χάρη σε μια απόδοση από την LVMH που αψηφά την πανδημία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Και άλλος σπάνιος τύπος σαλμονέλας σε Ιταλική ρόκα

Νέα ειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο από ρόκα προέλευσης Ιταλίας.

Ετικέτες τροφίμων: Ευρωπαϊκή έκθεση διαπιστώνει απάτη και παραπλάνηση των καταναλωτών

Τα κενά στη νομοθεσία επιτρέπουν τη χρήση ισχυρισμών υγείας ακόμη και σε προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη ή/και αλάτι.

Η ποικιλία πεπονιού που έχει προκαλέσει πάνω από 3.000 τροφικές δηλητηριάσεις

Από τους τέσσερις τύπους πεπονιών που έχουν συνδεθεί με τροφιμογενείς επιδημίες, τα πεπόνια cantaloupes ήταν τα πιο συχνά εμπλεκόμενα (67%) ως όχημα μετάδοσης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο