Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία FT-IR: Νέα συσκευή ανάλυσης υγρών τροφίμων- Αποτέλεσμα σε 45 δευτερόλεπτα

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΚαινοτομία FT-IR: Νέα συσκευή ανάλυσης υγρών τροφίμων- Αποτέλεσμα σε 45 δευτερόλεπτα
spot_img

Η αμερικανική εταιρεία PerkinElmer, Inc. ένας παγκόσμιος πάροχος καινοτόμων λύσεων, εγκαινίασε τη νέα πλατφόρμα δοκιμών υγρών τροφίμων FT-IR.

Ως μέρος της πλατφόρμας και αξιοποιώντας την κορυφαία τεχνολογία φασματοσκοπίας FT-IR της PerkinElmer, το σύστημα LQA300 για το κρασί προσδιορίζει βασικούς δείκτες ποιότητας – συμπεριλαμβανομένου του αλκοόλ, της ζάχαρης, της οξύτητας, του pH και των επιπέδων πυκνότητας – κατά τη διάρκεια κάθε μέρους της διαδικασίας οινοποίησης, από τη συγκομιδή έως την εμφιάλωση.

Για άλλους τύπους δειγμάτων υγρών τροφίμων, η εταιρεία σκοπεύει να ενσωματώσει πρόσθετες βαθμονομήσεις του συστήματος LQA300 μέχρι το τέλος του 2022, συμπεριλαμβανομένης, ενδεικτικά, της μπύρας, των αλκοολούχων ποτών, των βρώσιμων ελαίων, των αναψυκτικών και άλλων.

Η νέα πλατφόρμα FT-IR αποτελεί μέρος του εκτεταμένου χαρτοφυλακίου ανάλυσης τροφίμων της PerkinElmer που εκτείνεται σε γαλακτοκομικά προϊόντα, ποτά, σιτηρά, θαλασσινά, κρέας, οπωρολαχανικά, έλαια και μπαχαρικά και ροές εργασίας δοκιμών κάνναβης.

Το σύστημα LactoScope 300, το οποίο επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο γαλακτοκομικών προϊόντων FT-IR της PerkinElmer, ανιχνεύει βασικούς δείκτες όπως τα επίπεδα λίπους, πρωτεΐνης και λακτόζης στο γάλα, την κρέμα γάλακτος και τον ορό γάλακτος.

Ουσίες που χρησιμοποιούνται για νοθεία ,όπως η ουρία, το θειικό αμμώνιο, η μαλτοδεξτρίνη, η σακχαρόζη και το νερό, μπορούν επίσης να ανιχνευθούν σε νωπό και επεξεργασμένο γάλα.

Το σύστημα διαθέτει βήμα προς βήμα προ-αναπτυγμένες ροές εργασίας και διαισθητικές διεπαφές οθόνης αφής και λογισμικού που επιτρέπουν στους χρήστες να τοποθετούν απλά δείγματα υγρών στα όργανα, να πατάνε ένα μόνο κουμπί και να λαμβάνουν αποτελέσματα σε οθόνη αφής 12 ιντσών σε λιγότερο από 45 δευτερόλεπτα.

Λόγω της ταχύτητάς του, το μηχάνημα μπορεί να τρέξει 60 δείγματα κάθε ώρα. Με την εξορθολογισμένη προσέγγιση, οι νέοι χρήστες μπορούν επίσης να μάθουν να εκτελούν με σιγουριά κρίσιμες αναλύσεις σε δευτερόλεπτα.

Το 2020, η PerkinElmer εγκαινίασε το όργανο LactoScope FT-B, το οποίο παρέχει γρήγορες και ακριβείς δοκιμές συστατικών πλήρους φάσματος και έλεγχο μοιχών για υγρά γαλακτοκομικά προϊόντα όπως ορό γάλακτος, νωπό και αποβουτυρωμένο γάλα, γάλα ραφιού και κρέμα γάλακτος με περιεκτικότητα σε λιπαρά κάτω του 40%.

Η συσκευασία των εργαλείων είναι 100% ανακυκλώσιμη.

Ο Greg Sears, Αντιπρόεδρος και GM της Food στο PerkinElmer σημείωσε ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κρασί και άλλα υγρά τρόφιμα είναι βασικά αντικείμενα σε τραπέζια σε όλο τον κόσμο και θα πρέπει να είναι απλό να έχετε πρόσβαση σε σημαντικά δεδομένα για να βοηθήσετε στη δημιουργία προϊόντων που είναι ασφαλή και αποδίδουν όπως αναμένεται.

“Έχοντας διαισθητικές, προσιτές και ισχυρές λύσεις δοκιμών και ανάλυσης, όπως τα συστήματα LQA300 και LactoScope 300 FT-IR, δίνει στους πελάτες τις πληροφορίες για να λαμβάνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο και να λαμβάνουν μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας, τη μείωση των αποβλήτων και την ικανοποίηση τόσο των κανονιστικών όσο και των καταναλωτικών απαιτήσεων”, δήλωσε ο ίδιος στο FSA.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο