Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Σοκ για πελάτισσα της Tesco που ανακάλυψε ότι δεν είναι όλα τα φρούτα vegan!

ΑρχικήΟικιακάVEGANismΔιεθνή: Σοκ για πελάτισσα της Tesco που ανακάλυψε ότι δεν είναι όλα τα φρούτα vegan!
spot_img

Μια «σοκαριστική» για εκείνη ανακάλυψη έκανε πελάτισσα σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Tesco όταν συνειδητοποίησε ότι ορισμένα φρούτα δεν ήταν vegan, ενώ εκείνη είχε δεδομένο ότι ίσχυε το αντίθετο.

Αναλυτικότερα, όπως εξήγησε η ίδια μέσω social media όπου έσπευσε για να μοιραστεί το «σοκ» της, πολλά φρούτα – όπως μανταρίνια και πορτοκάλια – ήταν vegan μεν, μια επίστρωση, όμως, τα καθιστούσε ακατάλληλα για vegans ή χορτοφάγους.

Ο λόγος που μερικά πορτοκάλια δε θεωρούνται vegan είναι οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται, συχνά φυτοφάρμακα, για να κάνουν τα φρούτα να φαίνονται και να μεγαλώνουν καλύτερα ή το κερί μέλισσας που επιστρατεύεται για να τους δίνει λάμψη.

Οι vegan δεν τρώνε σέλακ ή κερί μέλισσας καθώς προέρχονται από ζώα και επομένως, δεν αποτελούν μέρος μιας φυτικής διατροφής.

Πάντως, η χρήση φυτοφαρμάκων έχει δεχτεί σκληρή κριτική με το επικίνδυνο φυτοφάρμακο, Propiconazole, να έχει απαγορευτεί εκτός από μικροσκοπικές ποσότητες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς είναι επικίνδυνο για την υγεία.

Μετά το Brexit η προπικοναζόλη δεν υπόκειται πλέον σε τόσο αυστηρές ρυθμίσεις και χρησιμοποιείται ως φυτοφάρμακο σε φρούτα και λαχανικά, αλλά είναι γνωστό ότι είναι δυνητικά καρκινογόνα ουσία.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη ακρυλαμιδίου.

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα