Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα νεότερα από το “μέτωπο” του… Nutriscore

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤα νεότερα από το "μέτωπο" του... Nutriscore
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Για το Nutriscore και για την θέση μας για αυτό, έχετε ξαναδιαβάσει σε αυτή την στήλη. Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το Nutriscore είναι επιστημονικά λανθασμένος με αποτέλεσμα τρόφιμα όπως το ελαιόλαδο να κατατάσσεται στο γράμμα C που καταλαμβάνει την μεσαία θέση, αντιπροσωπεύει τα τρόφιμα μέσης υγιεινής αξίας.

Έτσι όμως παραβλέπονται μεγάλος πλήθος επίσημων ιατρικών ερευνών και εξισώνεται το ελαιόλαδο με προϊόντα τύπου «cola» και την κέτσαπ!

Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο !

Σύμφωνα όμως με όσα διαβάζουμε στο cibum, ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενδέχεται – μεταξύ των διαφόρων ανακατατάξεων και προβλημάτων που δημιουργεί στην αγορά τροφίμων – να αλλάξει και την ατζέντα στον προγραμματισμό της ΕΕ για τη σήμανση των τροφίμων  σχετικά με τη  διατροφική ποιότητά  τους και την υγεία των πολιτών. Αυτή η εξέλιξη, εξυπηρετεί την Ελλάδα μιας και έτσι έχουμε περισσότερο χρόνο να προετοιμάσουμε την αντιπρότασή μας.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο