Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δωρεάν έγγραφο καθοδήγησης ασφάλειας τροφίμων για διευθυντές από το IFST

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔωρεάν έγγραφο καθοδήγησης ασφάλειας τροφίμων για διευθυντές από το IFST
spot_img
Τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών τροφίμων είναι συλλογικά και ατομικά υπεύθυνοι για την ασφάλεια των τροφίμων.

Το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (IFST) της Βρετανίας, κυκλοφόρησε έναν νέο Οδηγό Διακυβέρνησης για την Ασφάλεια Τροφίμων για Διευθυντές (2022) που περιλαμβάνει βασικές πληροφορίες από τα μέλη του, παρέχοντας πληροφορίες, εργαλειοθήκες και σημάνσεις σε χρήσιμα έγγραφα και πόρους για να μπορέσουν οι διευθυντές να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Το έγγραφο είναι διαθέσιμο δωρεάν από τον ιστότοπο του IFST μέσω του συνδέσμου:  http://www.ifst.org/fsgd22

Με αυτόν τον Οδηγό Διακυβέρνησης για την Ασφάλεια των Τροφίμων, το IFST σκοπεύει να ενισχύσει την τοποθέτηση της ασφάλειας των τροφίμων σταθερά στην ατζέντα, κάθε διοικητικού συμβουλίου που ασχολείται με την παραγωγή, την επεξεργασία, την πώληση και την προμήθεια τροφίμων σε καταναλωτές, βοηθώντας έτσι αυτές τις επιχειρήσεις να προσφέρουν ασφαλή, νόμιμη και κατάλληλη τροφή.

Η ασφάλεια των τροφίμων είναι ένας ουσιαστικός επιχειρηματικός κίνδυνος που πρέπει να μετριαστεί αποτελεσματικάΕάν γίνει καλά, η ασφάλεια των τροφίμων θα προσφέρει οικονομική αποδοτικότητα, αξία για τους μετόχους και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καθώς και προστασία των καταναλωτών. Εάν δεν γίνεται σωστά, θα επηρεάσει αρνητικά την ανθεκτικότητα της επιχείρησης και ενδεχομένως την ίδια την ύπαρξη μιας επιχείρησης, ένα σενάριο που κάθε επιχείρηση θέλει να αποφύγει.

Ο χρήσιμος αυτός οδηγός, συμβάλει στην ενίσχυση της οργανωτικής ικανότητας των επιχειρήσεων με επίκεντρο την ασφάλεια των τροφίμων. Αυτό θα διασφαλίσει ότι επιτυγχάνονται οι απαιτήσεις βέλτιστης πρακτικής, για να διασφαλιστεί η διάθεση ασφαλών και νόμιμων τροφίμων στην αγορά και η εγγύηση της προστασίας των καταναλωτών από τους κινδύνους.

Ο Chris Gilbert-Wood, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής IFST δήλωσε: «Η καλή διακυβέρνηση της ασφάλειας των τροφίμων για κάθε υπεύθυνο επιχείρησης τροφίμων θα πρέπει να καθοδηγείται από την κορυφή του οργανισμού. Η ηγεσία στη δημιουργία του σωστού περιβάλλοντος και η ανάληψη ευθύνης από τη διοίκηση για την εφαρμογή αποτελεσματικών στρατηγικών και συστημάτων είναι απαραίτητη για την επιτυχή εφαρμογή μιας αποτελεσματικής στρατηγικής για την ασφάλεια των τροφίμων».

Η IFST συνιστά να κατεβάσετε ένα αντίγραφο του εγγράφου και επίσης να το μοιραστείτε με το Διοικητικό Συμβούλιο. Επισκεφτείτε τη διεύθυνση http://www.ifst.org/fsgd22 για λήψη του εγγράφου δωρεάν.

Ο Andy Kerridge, σύμβουλος της Wyvern Food Solutions Ltd και μέλος της Ομάδας Εργασίας που ετοίμασε αυτό το έγγραφο σχολιάζει: «Δεν μπορώ να σκεφτώ έναν ρόλο σε μια εταιρεία τροφίμων που δεν έχει ευθύνη για την ασφάλεια των τροφίμων – από MD έως μηχανικό συντήρησης, από τη συσκευασία έως προμήθειες, από τη χρηματοδότηση μέχρι τον γευσιγνώστη – όλα έχουν αντίκτυπο. Δεν είναι απολύτως ευθύνη ενός ατόμου ή μιας ομάδας».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο