Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
22.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διατροφή: Οι τάσεις του 2022

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΔιατροφή: Οι τάσεις του 2022
spot_img

Βιργινία Κιμπουρόπουλου

Οι τάσεις στη διατροφή είναι μεταβλητές από εποχή σε εποχή και αντικατοπτρίζουν τον τρόπο ζωής μιας γενιάς. Το 2022 είναι μια χρονιά, η οποία μέχρι τώρα έχει αρκετές ανατροπές και ορισμένα δυσάρεστα γεγονότα. Σε μια έρευνα από την Pollock Communications και το περιοδικό Today’s Dietician, πάνω από 1100 διαιτολόγοι αναφέρουν τις διατροφικές τάσεις για το 2022.

- Advertisement -

Αρχικά, να αναφέρουμε ότι η πανδημία έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις συνήθειες φαγητού των ανθρώπων. Σύμφωνα με την έρευνα, οι διατροφολόγοι προβλέπουν πως τα ψώνια φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης πρόκειται να μείνουν στις ζωές των ανθρώπων. Το 95% των διαιτολόγων της έρευνας παρατηρεί, επίσης, ότι οι άνθρωποι έχουν να τρώνε περισσότερα σνακ ως αποτέλεσμα της τηλεργασίας, αναζητώντας παρηγοριά στο φαγητό.

Όσον αφορά το τι προτιμούν οι άνθρωποι στη διατροφή τους το 2022, η κορυφαία επιλογή σε superfood τους είναι τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση. Ακολουθούν, με τη σειρά, τα βατόμουρα, οι σπόροι, τα εξωτικά φρούτα, τα αβοκάντο, το πράσινο τσάι και οι ξηροί καρποί. Προτιμούν, επίσης, αρκετά τα «αρχαία» σπαρτά, το σπανάκι και το λάχανο. Στο κομμάτι του διατροφικού lifestyle, ο COVID-19 έστρεψε τους ανθρώπους σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής επικεντρωμένο στην υγεία και το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, οι διατροφές των καταναλωτών βασίζονται, πλέον, στα φυτά και επικεντρώνονται στη βιωσιμότητα. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν αναπτύξει και ως προς τα προϊόντα εργατσηρίου, για παράδειγμα, κρέας για το οποίο δεν έχει σκοτωθεί ζώο, αλλά έχουν καλλιεργήσει τα κύτταρά του.

Στην έρευνα αναφέρονται και οι αγαπημένες δίαιτες για όλη την προηγούμενη δεκαετία, με τις πρώτες δύο να αποτελούν την δίαιτα με υψηλό ποσοστό λίπους, αλλά χαμηλό σε υδατάνθρακες ( δίαιτα keto) και μια διατροφή βασισμένη σε φυτικά σκευάσματα. Εάν παρατηρήσει κανείς την εξέλιξη των επιλογών στο φαγητό, βάσει της περασμένης δεκαετίας και του σήμερα, θα παρατηρήσει μα γενικότερη στάση εστίασης τόσο στην υγεία του σώματος όσο και στην «υγεία» του περιβάλλοντος.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα