Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
16.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Zυμαρικά: Πόσο αλάτι πρέπει να προσθέτουμε στο βράσιμο για μια τέλεια μακαρονάδα;

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςZυμαρικά: Πόσο αλάτι πρέπει να προσθέτουμε στο βράσιμο για μια τέλεια μακαρονάδα;
spot_img

Κάθε φορά που βράζουμε ζυμαρικά, πρέπει να τα αλατίζουμε. Αυτός είναι ένας άγραφος νόμος που ακολουθούμε σχεδόν όλοι, για να πετύχουμε ένα νόστιμο πιάτο ζυμαρικών. Ενώ, όμως, όλοι το έχουμε ακούσει, μπορεί να μην γνωρίζουμε το λόγο πίσω από αυτή την κίνηση και τη σημασία της.

Όσο νόστιμη και να είναι η όποια σάλτσα και αν επιλέξουμε να φτιάξουμε, η ποσότητα των ζυμαρικών υπερτερεί στο πιάτο μας. Οπότε εάν τα ζυμαρικά δεν είναι μαγειρεμένα σε νερό «αλμυρό όσο η θάλασσα», θα αφαιρέσουν αρκετή από τη γεύση του πιάτου. Αυτό είναι κάτι που μαθαίνει κανείς εμπειρικά. Από την πλευρά της επιστήμης, βέβαια, ο λόγος για να αλατίζουμε τα ζυμαρικά είναι για να υπάρχει ομοιόμορφη, καρυκευμένη γεύση από μέσα προς τα έξω. Οι σεφ, μάλιστα, διδάσκονται να καρυκεύουν σταδιακά το φαγητό τους κατά την προετοιμασία, προκειμένου να χτίζονται σταδιακά οι πιο περίπλοκες γεύσεις.

- Advertisement -

Όσον αφορά το ποιες είναι οι κατάλληλες ποσότητες αλατιού, οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν μια γεμάτη κουταλιά της σούπας αλάτι ανά γαλόνι νερού (ή ανά κιλό ξηρών ζυμαρικών). Η γεύση πρέπει να είναι αλμυρή, αλλά όχι υπερβολικά. Για όσους προσέχουν το αλάτι στο φαγητό, τα ζυμαρικά σας δεν θα απορροφήσουν όλη την κουταλιά. Στην πραγματικότητα, ένα κιλό ζυμαρικών υπολογίζεται ότι απορροφά μόνο περίπου το ένα τέταρτο αυτής της ποσότητας. Επιτραπέζιο αλάτι, αλάτι kosher, θαλασσινό αλάτι, οποιοσδήποτε από αυτούς τους τύπους αλατιού θα λειτουργήσει καλά, αλλά θα θέλετε να αποφύγετε το ιωδιούχο αλάτι, καθώς μπορεί να δώσει μια άσχημη γεύση στα ζυμαρικά.

Τέλος, καλό είναι να κρατάμε το νερό από τα ζυμαρικά μας. Αυτό μπορεί να δώσει περισσότερη γεύση στο πιάτο, αν θελήσουμε να το ξαναζεστάνουμε.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα