Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
21.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Zυμαρικά: Πόσο αλάτι πρέπει να προσθέτουμε στο βράσιμο για μια τέλεια μακαρονάδα;

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςZυμαρικά: Πόσο αλάτι πρέπει να προσθέτουμε στο βράσιμο για μια τέλεια μακαρονάδα;
spot_img

Κάθε φορά που βράζουμε ζυμαρικά, πρέπει να τα αλατίζουμε. Αυτός είναι ένας άγραφος νόμος που ακολουθούμε σχεδόν όλοι, για να πετύχουμε ένα νόστιμο πιάτο ζυμαρικών. Ενώ, όμως, όλοι το έχουμε ακούσει, μπορεί να μην γνωρίζουμε το λόγο πίσω από αυτή την κίνηση και τη σημασία της.

Όσο νόστιμη και να είναι η όποια σάλτσα και αν επιλέξουμε να φτιάξουμε, η ποσότητα των ζυμαρικών υπερτερεί στο πιάτο μας. Οπότε εάν τα ζυμαρικά δεν είναι μαγειρεμένα σε νερό «αλμυρό όσο η θάλασσα», θα αφαιρέσουν αρκετή από τη γεύση του πιάτου. Αυτό είναι κάτι που μαθαίνει κανείς εμπειρικά. Από την πλευρά της επιστήμης, βέβαια, ο λόγος για να αλατίζουμε τα ζυμαρικά είναι για να υπάρχει ομοιόμορφη, καρυκευμένη γεύση από μέσα προς τα έξω. Οι σεφ, μάλιστα, διδάσκονται να καρυκεύουν σταδιακά το φαγητό τους κατά την προετοιμασία, προκειμένου να χτίζονται σταδιακά οι πιο περίπλοκες γεύσεις.

Όσον αφορά το ποιες είναι οι κατάλληλες ποσότητες αλατιού, οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν μια γεμάτη κουταλιά της σούπας αλάτι ανά γαλόνι νερού (ή ανά κιλό ξηρών ζυμαρικών). Η γεύση πρέπει να είναι αλμυρή, αλλά όχι υπερβολικά. Για όσους προσέχουν το αλάτι στο φαγητό, τα ζυμαρικά σας δεν θα απορροφήσουν όλη την κουταλιά. Στην πραγματικότητα, ένα κιλό ζυμαρικών υπολογίζεται ότι απορροφά μόνο περίπου το ένα τέταρτο αυτής της ποσότητας. Επιτραπέζιο αλάτι, αλάτι kosher, θαλασσινό αλάτι, οποιοσδήποτε από αυτούς τους τύπους αλατιού θα λειτουργήσει καλά, αλλά θα θέλετε να αποφύγετε το ιωδιούχο αλάτι, καθώς μπορεί να δώσει μια άσχημη γεύση στα ζυμαρικά.

Τέλος, καλό είναι να κρατάμε το νερό από τα ζυμαρικά μας. Αυτό μπορεί να δώσει περισσότερη γεύση στο πιάτο, αν θελήσουμε να το ξαναζεστάνουμε.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα