Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
17.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FDA: “Μην χρησιμοποιείτε τα ανακληθέντα βρεφικά παρασκευάσματα σε σκόνη Similac, Alimentum ή EleCare “

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνFDA: "Μην χρησιμοποιείτε τα ανακληθέντα βρεφικά παρασκευάσματα σε σκόνη Similac, Alimentum ή EleCare "
spot_img

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), μαζί με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνεχίζουν την έρευνα σχετικά με την επιδημία Cronobacter sakazakii μετά από κατανάλωση βρεφικών τροφών που παρήχθησαν στις εγκαταστάσεις Abbott Nutrition’s Sturgis, MI

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σε δύο ενώ τον Φεβρουάριο η αρχή ασφάλειας τροφίμων είχε ενημερώσει για έναν θάνατο. Το χρονικό διάστημα των κρουσμάτων είναι από τις 9/6/2021 έως και την 1η Απριλίου του 2022.. Η λοίμωξη από Cronobacter μπορεί να συνέβαλε στην αιτία θανάτου και για τους δύο ασθενείς όπως αναφέρει ο FDA.

Οι ερευνητές του FDA στις εγκαταστάσεις Abbott Nutrition στο Sturgis, MI, συνέλεξαν πολυάριθμα δείγματα προϊόντων και περιβάλλοντος:

  • Πέντε περιβαλλοντικά υποδείγματα που συλλέχθηκαν από την εγκατάσταση Sturgis, MI, ήταν θετικά για το Cronobacter sakazakiiΤα τέσσερα εντοπίστηκαν από τον FDA και ένα ανιχνεύθηκε μέσω δοκιμών που ξεκίνησε η εταιρεία. Τα θετικά περιβαλλοντικά δείγματα Cronobacter sakazakii στις εγκαταστάσεις Sturgis, MI, αναλύθηκαν χρησιμοποιώντας την Αλληλουχία Ολόκληρου Γονιδιώματος (WGS), αποκαλύπτοντας πέντε διαφορετικά στελέχη του Cronobacter sakazakii.
  • Τα δείγματα προϊόντων που συλλέχθηκαν από τον FDA στην εγκατάσταση αναλύθηκαν για Cronobacter από τον FDA και βρέθηκαν αρνητικά.

Στις 18 Μαρτίου 2022, ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση της FDA στις εγκαταστάσεις Abbott Nutrition στο Sturgis, MI, και εκδόθηκε ένα Έντυπο 483 που περιλάμβανε τέσσερις παρατηρήσεις. Ο FDA θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα στο μέλλον – εάν δικαιολογείται – καθώς συνεχίζει να αξιολογεί τα ευρήματα των επιθεωρήσεων του 2022.

Σύσταση

Ο FDA συμβουλεύει τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν τα ανακαλούμενα βρεφικά παρασκευάσματα σε σκόνη Similac, Alimentum ή EleCare. Τα προϊόντα που ανακαλούνται μπορούν να αναγνωριστούν από τον 7 έως 9ψήφιο κωδικό και την ημερομηνία λήξης στο κάτω μέρος της συσκευασίας (βλ. εικόνα παρακάτω). Τα προϊόντα περιλαμβάνονται στην ανάκληση εάν έχουν και τα τρία παρακάτω στοιχεία:

  • τα δύο πρώτα ψηφία του κωδικού είναι 22 έως 37 και
  • ο κωδικός στο δοχείο περιέχει K8, SH ή Z2 και
  • η ημερομηνία λήξης είναι 4-1-2022 (ΑΠΡ 2022) ή μεταγενέστερη.

Διεθνής διανομή προϊόντων Διανομή για προϊόντα που έχουν ανακληθεί

Η ανάκληση επηρεάζει τα Alimentum, EleCare και Human Milk Fortifier για αγορές εκτός των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα προϊόντα που ανακλήθηκαν διανεμήθηκαν στις ακόλουθες χώρες/τοποθεσίες: Αυστραλία, Μπαχρέιν, Μπαρμπάντος, Βερμούδες, Καναδάς, Χιλή, Κίνα, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Δομινικανή Δημοκρατία, Εκουαδόρ, Αίγυπτος, Γκουάμ, Γουατεμάλα, Χονγκ Κονγκ, Ινδία , Ινδονησία, Ισραήλ, Ιορδανία, Κουβέιτ, Λίβανος, Μαλαισία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Ομάν, Περού, Πουέρτο Ρίκο, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική, Σουδάν, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο και Βιετνάμ ANI Νότια.

Πρόσθετες πληροφορίες για γονείς και φροντιστές βρεφών που λαμβάνουν ιατρικά εξειδικευμένα βρεφικά παρασκευάσματα και άτομα που χρησιμοποιούν ορισμένες ιατρικές τροφές είναι διαθέσιμες παρακάτω .

Πρόσθετες πληροφορίες για γονείς και φροντιστές:

Οι ανακλήσεις δεν περιλαμβάνουν προϊόντα υγρής φόρμουλας. 

Οι γονείς και οι φροντιστές δεν πρέπει ποτέ να αραιώνουν το βρεφικό γάλα και  δεν πρέπει να φτιάχνουν ή να ταΐζουν σπιτικό βρεφικό γάλα σε βρέφη . Οι καταναλωτές θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν την αγορά εισαγόμενης φόρμουλας μέσω ηλεκτρονικών πωλήσεων, καθώς υπάρχε το ενδεχόμενο να είναι πλαστό.

Εάν η κανονική φόρμουλα σας δεν είναι διαθέσιμη, επικοινωνήστε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης του παιδιού σας για συστάσεις σχετικά με την αλλαγή των πρακτικών σίτισης.

Τα ανακαλούμενα παρασκευάσματα σε σκόνη για βρέφη έχουν τη δυνατότητα να μολυνθούν με το Cronobacter , ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές τροφιμογενείς ασθένειες κυρίως σε βρέφη. Οι λοιμώξεις από Cronobacter είναι σπάνιες, αλλά είναι ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου για τα νεογέννητα βρέφη.

Τα βακτήρια Cronobacter μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές, απειλητικές για τη ζωή λοιμώξεις (σήψη) ή μηνιγγίτιδα (φλεγμονή των μεμβρανών που προστατεύουν τον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη). Τα συμπτώματα της σήψης και της μηνιγγίτιδας μπορεί να περιλαμβάνουν κακή σίτιση, ευερεθιστότητα, αλλαγές θερμοκρασίας, ίκτερο (κίτρινο δέρμα και λευκά μάτια), γρυλίσματα αναπνοών και μη φυσιολογικές κινήσεις του σώματος. Η λοίμωξη από το Cronobacter μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη στο έντερο και να εξαπλωθεί μέσω του αίματος σε άλλα μέρη του σώματος.

Εάν το παιδί σας εμφανίζει κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να ενημερώσετε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης του παιδιού σας και να αναζητήσετε αμέσως ιατρική φροντίδα. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα