Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
19.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Kinder: Η EFSA δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μολυσμένων πρώτων υλών και σε άλλα εργοστάσια της Ferrero

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνKinder: Η EFSA δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μολυσμένων πρώτων υλών και σε άλλα εργοστάσια της Ferrero
spot_img

Η νέα επικαιροποιημένη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων για την επιδημία σαλμονέλα από τα Kinder – έκπληξη

Κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η EFSA έκανε επικαιροποίηση στα συμπεράσματα της, για την επιδημία σαλμονέλας με θύματα μικρά παιδιά που κατανάλωσαν τα σοκολατένια αυγά Kinder-έκπληξη. Στη νέα της αναφορά η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ευρύτερης χρήσης μολυσμένων πρώτων υλών σε άλλες μονάδες επεξεργασίας της Ferrero.

‘Oπως αναφέρει η EFSA:

Στις 17 Φεβρουαρίου 2022, το Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ) ανέφερε μια ομάδα περιπτώσεων με μονοφασική λοίμωξη από Salmonella Typhimurium τύπου 34. Μέχρι τις 8 Απριλίου 2022, είχαν αναφερθεί 150 κρούσματα σε εννέα χώρες της ΕΕ/ΕΟΧ και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι περισσότερες περιπτώσεις είναι ηλικίας κάτω των 10 ετών και πολλά παιδιά έχουν νοσηλευτεί. Το στέλεχος παρουσιάζει αντοχή σε επτά αντιμικροβιακές κατηγορίες, αλλά παραμένει ευαίσθητο στην αζιθρομυκίνη, τη σιπροφλοξασίνη, τη μεροπενέμη και τις κεφαλοσπορίνες. Συνεντεύξεις περιπτώσεων και επιδημιολογικές έρευνες προτείνουν συγκεκριμένα προϊόντα σοκολάτας της μάρκας Α, (Ferrero) που παράγονται από την εταιρεία Α (ferrero) από το εργοστάσιο επεξεργασίας Β (στο Άρλον) στο Βέλγιο ως πιθανά οχήματα μόλυνσης.

Η μονοφασική Salmonella Typhimurium που ταιριάζει με το ανθρώπινο στέλεχος εστίας είχε εντοπιστεί στο εργοστάσιο Β τον Δεκέμβριο του 2021 σε δείγματα αυτοελέγχου. Το στάδιο της επεξεργασίας που αφορούσε το βουτυρόγαλα προσδιορίστηκε ως το πιθανό σημείο μόλυνσης και εφαρμόστηκαν μέτρα υγιεινής. Το εργοστάσιο Β διένειμε τα εμπλεκόμενα προϊόντα σοκολάτας σε όλη την Ευρώπη και παγκοσμίως μετά από αρνητικό τεστ για σαλμονέλα. Δημόσιες προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες εθνικές αρχές σε διάφορες χώρες.

Στις 8 Απριλίου 2022, με βάση τους επίσημους ελέγχους, η αρχή για την ασφάλεια των τροφίμων στο Βέλγιο εκτίμησε ότι το εργοστάσιο Β δεν ήταν σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια των προϊόντων του. Ως αποτέλεσμα, η άδεια παραγωγής αποσύρθηκε. Ταυτόχρονα, η Εταιρεία Α αποφάσισε να επεκτείνει την ανάκληση σε όλες τις παρτίδες όλων των προϊόντων της επωνυμίας Α που παράγονται στο εργοστάσιο Β, ανεξάρτητα από τον αριθμό παρτίδας ή την ημερομηνία λήξης.

Αυτή η επιδημία εξελίσσεται ταχέως και τα παιδιά μέχρι στιγμής κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρή μόλυνση μεταξύ των αναφερόμενων περιπτώσεων. Οι ανακλήσεις και οι αποσύρσεις που ξεκινούν παγκοσμίως θα μειώσουν τον κίνδυνο περαιτέρω μολύνσεων. Ωστόσο, απαιτούνται περαιτέρω έρευνες στο χώρο παραγωγής για τον εντοπισμό της βασικής αιτίας, του χρόνου και των πιθανών παραγόντων πίσω από τη μόλυνση, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης της πιθανότητας ευρύτερης χρήσης μολυσμένων πρώτων υλών σε άλλες μονάδες επεξεργασίας.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα