Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
21.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ευρώπη: Ανάκληση noodles λόγω παρουσίας οξειδίου του αιθυλενίου

ΑρχικήΝέαΕυρώπη: Ανάκληση noodles λόγω παρουσίας οξειδίου του αιθυλενίου
spot_img
spot_img

Το αιθυλενοξείδιο συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα στην Ενωσιακή αγορά. Αυτή τη φορά εντοπίστηκε σε noodles που εισάγεται από το Βιετνάμ.

Η Ιρλανδική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων, ενημέρωσε το καταναλωτικό κοινό της χώρας για την ανάκληση παρτίδας στιγμιαίων noodles με γεύση κοτόπουλου μάρκας Hao Hao.

Το προϊόν που ανακαλείται είναι το Hao Hao Γεύση Κοτόπουλου Στιγμιαία Noodles σε συσκευασία των 74 g με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας: 18/09/2022, προέλευσης Βιετνάμ.

Η παραπάνω παρτίδα Háo Háo Chicken Flavor Instant Noodles ανακαλείται λόγω της παρουσίας του μη εγκεκριμένου φυτοφαρμάκου οξειδίου του αιθυλενίου.

Αυτό το φυτοφάρμακο δεν επιτρέπεται για χρήση σε τρόφιμα που πωλούνται στην ΕΕ. Αν και η κατανάλωση του μολυσμένου προϊόντος δεν αποτελεί οξύ κίνδυνο για την υγεία, ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα υγείας εάν υπάρχει συνεχής κατανάλωση οξειδίου του αιθυλενίου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ως εκ τούτου, η έκθεση σε αυτή την ουσία πρέπει να ελαχιστοποιηθεί.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πείνα στην Ελλάδα: Συγκλονιστικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Η πείνα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο – Μελέτη τριών ελληνικών Πανεπιστημίων.

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα