Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
18.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προστασία της γεωγραφικής ένδειξης για το απόσταγμα αχλαδιών Hohenloher Birnenbrand/Birnenwasser από τη Γερμανία

ΑρχικήΝέαΠροστασία της γεωγραφικής ένδειξης για το απόσταγμα αχλαδιών Hohenloher Birnenbrand/Birnenwasser από τη Γερμανία
spot_img

Δημοσιεύθηκε ο Εκτελεστικός Κανονισμός (ΕΕ) 2022/888 για την καταχώριση γεωγραφικής ένδειξης του ποτού «Hohenloher Birnenbrand/Hohenloher Birnenwasser», ενός αποστάγματος φρούτων από τη Γερμανία.

Το προϊόν «Hohenloher Birnenbrand / Hohenloher Birnenwasser» παράγεται αποκλειστικά στην περιοχή «Hohenlohe», με ζύμωση και απόσταξη αχλαδιών της εν λόγω περιοχής, με εξαίρεση τις ποικιλίες επιτραπέζιων αχλαδιών (όπως η ποικιλία Williams Christ).

Ο αποκτημένος αλκοολικός τίτλος του έτοιμου προς κατανάλωση αλκοολούχου ποτού πρέπει να είναι τουλάχιστον 38 % κατ’ όγκο.

Είναι ένα προϊόν διαυγές, κατά βάση άχρωμο ή, για τα προϊόντα που έχουν ωριμάσει σε ξύλινα βαρέλια, κιτρινωπό έως καστανόχρωμο. Η οσμή του χαρακτηριστικό άρωμα αποστάγματος αχλαδιών με αισθητές τανίνες

Δεν επιτρέπεται η χρήση προσθέτων ή άλλων ουσιών, με εξαίρεση το νερό για τη διαμόρφωση του αλκοολικού τίτλου κατανάλωσης.

Για τα προϊόντα που ωριμάζουν σε ξύλινα βαρέλια, δεν χρησιμοποιούνται χρωστικές ουσίες ούτε καραμελοχρώματα (E 150 a – d) με σκοπό τη χρωματική εξισορρόπηση. Στα προϊόντα απόσταξης ή στο τελικό προϊόν δεν προστίθενται γλυκαντικές ύλες για τη βελτίωση της γεύσης.

Το προϊόν «Hohenloher Birnenbrand / Hohenloher Birnenwasser» παράγεται αποκλειστικά από αχλάδια που καλλιεργούνται στη γεωγραφική περιοχή «Hohenlohe». Οι χρησιμοποιούμενες ποικιλίες αχλαδιών είναι παραδοσιακές ποικιλίες που καλλιεργούνται στη γεωγραφική περιοχή και τη χαρακτηρίζουν. Κατά κανόνα, αποτελούν αυτόχθονο είδος της περιοχής εδώ και αιώνες και, ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα προσαρμοσμένες στις τοπικές συνθήκες και χρήσεις.

Χάρη στις συντηρητικές τους ιδιότητες, οι ποικιλίες αχλαδιών που είναι πλούσιες σε σάκχαρα και τανίνη έχουν προωθηθεί και καλλιεργηθεί ειδικά με σκοπό τη βελτίωση της διατήρησης του μηλίτη (οίνος από φρούτα).

Από αμνημονεύτων χρόνων η γεωγραφική περιοχή «Hohenlohe» και οι επιμέρους φυσικές εκτάσεις της χαρακτηρίζονται (ιδίως στις κοιλάδες του ποταμού) από λιβάδια-οπωρώνες και, ιδίως όσον αφορά τα αχλάδια, από αχλαδιές με υψηλό/μέσο στέλεχος ή από δένδρα που καλλιεργούνται σε ισχυρά έρριζα υποκείμενα, συμπεριλαμβανομένων διάσπαρτων δένδρων ή δένδρων που φυτεύονται σε γραμμές γύρω από την περιοχή (π.χ. δρόμοι ή λεωφόροι με δενδροστοιχίες) ή μεμονωμένων δένδρων στις παρυφές αρόσιμων εκτάσεων. Η ποικιλομορφία των φυσικών περιοχών και των τοπικών συνθηκών αντικατοπτρίζεται στην ποικιλομορφία των ποικιλιών αχλαδιών που είναι χαρακτηριστικές του τόπου παραγωγής.

Οι ποικιλίες αχλαδιών με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για την παραγωγή ποτών (απόδοση σε αλκοόλη). Τόσο τα ερευνητικά ιδρύματα της Βιρτεμβέργης που ειδικεύονται στα οινοπνευματώδη ποτά και ιδίως στα αποστάγματα φρούτων, έχουν διεξάγει έρευνες ειδικά για τα αποστάγματα αχλαδιών Hohenlohe και απέδειξαν την ιδιαίτερη ποιότητά τους.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα