Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
21.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δωρεάν toolkit για την προώθηση της κουλτούρας ασφάλειας τροφίμων

ΑρχικήΝέαΔωρεάν toolkit για την προώθηση της κουλτούρας ασφάλειας τροφίμων
spot_img

Η Alliance to Stop Foodborne Illness (Συμμαχία για την Καταπολέμηση των Τροφιμογενών Ασθενειών) έχει δημιουργήσει μια εξελισσόμενη εργαλειοθήκη για να προωθήσει την κουλτούρα της ασφάλειας των τροφίμων.

Η εργαλειοθήκη είναι ειδικά σχεδιασμένη για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις τροφίμων, ώστε να βοηθήσει τις εταιρείες να ωριμάσουν τις κουλτούρες τους για την ασφάλεια των τροφίμων.

Η Alliance to Stop Foodborne Illness (Συμμαχία για την Καταπολέμηση των Τροφιμογενών Ασθενειών) αποτελείται από το Stop Foodborne Disease (STOP) και κορυφαίους επαγγελματίες στον τομέα της ασφάλειας των τροφίμων.

Η κουλτούρα της ασφάλειας των τροφίμων είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες αλλαγής σε ολόκληρη τη βιομηχανία τροφίμων. Εξ ορισμού, μια ώριμη και θετική κουλτούρα ασφάλειας των τροφίμων αποτελείται από κοινές αξίες, κανόνες και πεποιθήσεις που επηρεάζουν τις νοοτροπίες και τις συμπεριφορές προς την ασφάλεια των τροφίμων σε ολόκληρη την εταιρεία.

Οι ηγέτες σε ώριμες και θετικές κουλτούρες, αναγνωρίζουν ότι η ασφάλεια των τροφίμων είναι αναπόσπαστο κομμάτι του καταναλωτή και της επιτυχίας της εταιρείας τους.

Κάθε εταιρεία έχει μια κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων – καλή, κακή ή απλά ΟΚ – αλλά πώς εργάζεστε για να την βελτιώσετε, όταν μπορεί να μην ξέρετε πώς να ξεκινήσετε;” λέει η Συμμαχία στο Food Safety Africa.

Η Συμμαχία προσφέρει την εργαλειοθήκη χωρίς κόστος, καθώς πιστεύει ότι ακόμη και ένα άτομο που επηρεάζεται από τροφιμογενή ασθένεια είναι πολύ. Στοχεύει στην ενίσχυση συμπεριφορών ασφάλειας των τροφίμων που βοηθούν στην προστασία μέσω πρόληψης ακόμα και των απλών ανθρώπων, των φίλων, των αγαπημένων μας και των γειτόνων μας από το να αρρωστήσουν.

Βοηθά τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν μια στρατηγική για τη βελτίωση της κουλτούρας τους για την ασφάλεια των τροφίμων, αναφέρει η Διασφάλιση ποιότητας και η Ασφάλεια των Τροφίμων.

“Αυτή η εργαλειοθήκη βοηθά τις εταιρείες τροφίμων να μετατοπιστούν από το να κάνουν το ελάχιστο για να αποφύγουν τις ανακλήσεις, να κάνουν καλές, ολιστικές επιλογές για την προστασία της συνολικής δημόσιας υγείας.

Η Συμμαχία πιστεύει πως με το να διαμοιράζεται τις βέλτιστες πρακτικές των μελών της, οι μικρότερες εταιρείες μπορούν τώρα να χαράξουν ένα δρόμο προς τη βελτίωση της δικής τους κουλτούρας για την ασφάλεια των τροφίμων, όπως δηλώνει η Δρ Vanessa Coffman, Διευθύντρια της Συμμαχίας για τη Διακοπή των Τροφιμογενών Ασθενειών.

Συνεχίζει, υπογραμμίζοντας πως θα συνεχίσει να ενισχύει αυτή την εργαλειοθήκη για όσο διάστημα οι οργανισμοί εξακολουθούν να θέλουν να κρατήσουν τα προϊόντα και τις οικογένειες ασφαλείς από τις τροφιμογενείς ασθένειες.

Η Συμμαχία για τη Διακοπή των Τροφιμογενών Ασθενειών είναι ένας εθνικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός δημόσιας υγείας αφιερωμένος στην πρόληψη ασθενειών και θανάτου από τροφιμογενείς παθογόνους παράγοντες.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα