Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
8.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη: Παραγωγή αντισωμάτων Covid-19 από αυγά κοτόπουλου

Τα αντισώματα κότας μπορούν να θεραπεύσουν τον COVID-19 ή να χρησιμοποιηθούν ως προληπτικό μέτρο για άτομα που εκτίθενται στην ασθένεια

ΑρχικήΝέαΕπιστήμη: Παραγωγή αντισωμάτων Covid-19 από αυγά κοτόπουλου
spot_img

Ερευνητές στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι αντισώματα στον SARS-CoV-2 μπορούν να παραχθούν σε αυγά κότας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Ντέιβις, στις ΗΠΑ παρήγαγαν αντισώματα κατά της πρωτεΐνης SARS-CoV-2 Spike (S) σε αυγά κοτόπουλου. Σύμφωνα με την ομάδα, τα αντισώματα που συλλέγονται από τα αυγά θα μπορούσαν να θεραπεύσουν τον COVID-19 ή να χρησιμοποιηθούν ως προληπτικό μέτρο για άτομα που εκτίθενται στην ασθένεια, όπως περιγράφεται στην εργασία που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Viruses .

Οι θεραπείες αντισωμάτων που εξάγονται με αυγά είναι μια χαμηλού κόστους και επεκτάσιμη στρατηγική για την προστασία των ατόμων σε κίνδυνο από τη μόλυνση από SARS-CoV-2. Οι εμπορικές ωοτόκες όρνιθες υπερανοσοποιήθηκαν κατά της πρωτεΐνης SARS-CoV-2 S1 χρησιμοποιώντας τρεις διαφορετικές ανασυνδυασμένες πρωτεΐνες S1 και τρεις διαφορετικές δόσεις. Σε αυτή τη μελέτη αποδεικνύεται ότι οι κότες που υπερανοσοποιήθηκαν κατά των πρωτεϊνών του ανασυνδυασμένου S1 και του τομέα δέσμευσης υποδοχέα (RBD) του SARS-CoV-2 παρήγαγαν εξουδετερωτικά αντισώματα κατά του SARS-CoV-2. Αποδείχθηκε επίσης ότι η παραγωγή αντισωμάτων εξαρτιόταν από τη δόση και τον τύπο του αντιγόνου που χορηγήθηκε. Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι τα αντισώματα που έχουν καθαριστεί από τον κρόκο αυγού υπερανοσοποιημένων ορνίθων μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ανοσοπροφύλαξη σε ανθρώπους που διατρέχουν κίνδυνο έκθεσης στον SARS-CoV-2.

«Η ομορφιά του συστήματος είναι ότι μπορείς να παράγεις πολλά αντισώματα στα πουλιά», δήλωσε ο καθηγητής Rodrigo Gallardo, ένας από τους κύριους ερευνητές στη μελέτη. «Εκτός από το χαμηλό κόστος παραγωγής αυτών των αντισωμάτων στις όρνιθες, μπορούν να ενημερωθούν πολύ γρήγορα με τη χρήση ενημερωμένων αντιγόνων για την υπερανοσοποίηση των ορνίθων, επιτρέποντας προστασία από τα τρέχοντα παραλλαγμένα στελέχη».

Οι ερευνητές εξηγούν ότι τα πουλιά παράγουν έναν τύπο αντισώματος που ονομάζεται IgY, συγκρίσιμο με το IgG στον άνθρωπο και σε άλλα θηλαστικά. Το IgY δεν προκαλεί αλλεργίες ούτε πυροδοτεί ανοσολογικές αντιδράσεις όταν χορηγείται με ένεση στον άνθρωπο και εμφανίζεται τόσο στον ορό των πτηνών όσο και στα αυγά τους. Ο Gallardo και οι συνεργάτες του εμβολίασαν όρνιθες με δύο δόσεις από τρία διαφορετικά εμβόλια με βάση την πρωτεΐνη SARS-CoV-2 S ή τον τομέα δέσμευσης υποδοχέα. Στη συνέχεια μέτρησαν αντισώματα σε δείγματα αίματος από κότες και σε κρόκους αυγών τρεις και έξι εβδομάδες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό.

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες εξέτασαν αντισώματα για την ικανότητά τους να εμποδίζουν τον κοροναϊό να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα. Τόσο τα αυγά όσο και οι οροί από ανοσοποιημένες κότες περιείχαν αντισώματα που αναγνώρισαν τον SARS-CoV-2 . Τα αντισώματα από τον ορό ήταν πιο αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση του ιού, κάτι που οι ερευνητές λένε ότι είναι πιθανό επειδή υπάρχουν περισσότερα αντισώματα στο αίμα συνολικά.

Ο Gallardo εργάζεται τώρα με συναδέλφους για την ανάπτυξη της τεχνολογίας αντισωμάτων με βάση το αυγό. Η ομάδα ελπίζει να αναπτύξει αυτά τα αντισώματα σε μια προληπτική θεραπεία, όπως ένα σπρέι, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από άτομα με υψηλό κίνδυνο έκθεσης στον κοροναϊό.

Για να διαβάσετε τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο