Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
18.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FDA: Ποια Τρόφιμα περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνFDA: Ποια Τρόφιμα περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες
spot_img

Σοκαριστικά τα ευρήματα της μελέτης του TDS από το FDA – Oι πιο επικίνδυνες είναι οι βρεφικές τροφές!

H Μελέτη Ολικής Διατροφής (TDS) του FDA αποκάλυψε ποια ευρείας κατανάλωσης τρόφιμα, περιέχουν συστατικά που είναι επικίνδυνα για την υγεία όπως το αρσενικό, ο μόλυβδος και το ουράνιο.

Ο FDA δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της Μελέτης Ολικής Διατροφής (TDS) που διεξήχθηε από το 2018 έως το 2020, όπου δεκάδες κανονικά προϊόντα διατροφής αναλύθηκαν τόσο για τον εντοπισμό μολυσματικών ουσιών όσο και για τις ποσότητες θρεπτικών συστατικών.

Η έκθεση του TDS αποκαλύπτει την παρουσία μολύβδου στο ντρέσινγκ σαλάτας ranch και καδμίου σε προϊόντα πατάτας όπως τα πατατάκια και τις τηγανιτές πατάτες. Είναι επίσης ανησυχητικό το γεγονός ότι, τα προϊόντα παιδικής τροφής που συμπεριλήφθηκαν στο δείγμα ήταν από τα πιο επικίνδυνα, με τα μισά να περιέχουν ένα είδος επικίνδυνου μετάλλου.

Συνολικά για τους σκοπούς της έρευνας αναλύθηκαν 307 διαφορετικά προϊόντα διατροφής – μεταξύ των οποίων 62 παιδικές τροφές και 46 λαχανικά – αν και η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων των ΗΠΑ δεν αποκάλυψε ποιες μάρκες προϊόντων περιλαμβάνονταν στα δείγματά τους.

Ορισμένες ενώσεις που ελέγχονται θεωρούνται μη ασφαλείς για τον άνθρωπο σε σημαντικά επίπεδα, όπως το αρσενικό, ο μόλυβδος και το ουράνιο.

Ο μόλυβδος εντοπίστηκε σε δύο βρεφικά προϊόντα: σε προϊόντα γλυκοπατάτας και στα “μπισκότα” οδοντοφυίας για μωρά. Η έκθεση σε μόλυβδο προκαλεί βλάβη στον εγκέφαλο (και για τα παιδιά επιβραδύνει την ανάπτυξή του μειώνοντας τους βαθμούς IQ) και στα νεφρά, αναιμία και γενική αδυναμία σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). H επικίνδυνη ουσία βρέθηκε επίσης σε λευκό κρασί, σε ντρέσινγκ για σαλάτες και σε γεμιστά μπισκότα.

Το Ουράνιο εντοπίστηκε επίσης σε παιδικές τροφές, και σε “μπισκότα” οδοντοφυΐας καθώς και σε δημητριακά βρώμης, σε δημητριακά με μέλι και σε τυρί. Να σημειωθεί πως το ουράνιο χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων!

Το κάδμιο που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα όργανα και να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου, βρέθηκε σε προϊόντα πατάτας όπως τσιπ και τηγανιτές πατάτες και φυλλώδη πράσινα όπως το μαρούλι και το σπανάκι.

Υδράργυρος και αρσενικό εντοπίστηκαν σε προϊόντα ψαριών. Το αρσενικό που συνδέεται με τον καρκίνο του πνεύμονα και του δέρματος, βρέθηκε επίσης σε παιδικές τροφές, όπως δημητριακά ξηρού ρυζιού, σνακ και ανάμεικτα δημητριακά – μαζί με κονσέρβες τόνου, ψημένο μπακαλιάρο, ψημένο σολομό και προμαγειρεμένες γαρίδες.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αντιδράσεις στα σχέδια της ΕΕ για μηδενική ανοχή στη Listeria – Ρεκόρ σχολίων στην ανοιχτή διαβούλευση

Η Επιτροπή θέλει να εξασφαλίσει υψηλότερο επίπεδο προστασίας των καταναλωτών έναντι της Listeria monocytogenes σε έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα αλλά αντιμετωπίζει έντονες αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων.

Παγκόσμιος Πανικός για τα τρόφιμα με λογότυπο τον “βάτραχο”

Οι επίσημες αρχές πολλών χωρών αναγκάστηκαν να εκδώσουν ανακοινώσεις σχετικά με το λογότυπο βατράχου στα τρόφιμα.

Πίτσα: Πώς να αποτρέψετε την τροφική δηλητηρίαση από σαλμονέλα

Επιστημονική μελέτη για τον καταλληλότερο χρόνο ψησίματος και θερμοκρασίας, ώστε να θανατωθούν τα βακτήρια σαλμονέλας, εάν υπάρχουν στα υλικά παρασκευής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα