Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Listeria: Ένας νεκρός και 8 ασθενείς στη Δανία από εισαγόμενο γερμανικό ζαμπόν

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνListeria: Ένας νεκρός και 8 ασθενείς στη Δανία από εισαγόμενο γερμανικό ζαμπόν
spot_img

Το ζαμπόν Rullepølse βρισκόταν επίσης πίσω από ένα ξέσπασμα λιστερίωσης το 2014 με 41 ασθενείς και 17 θανάτους

Ένας νεκρός και 8 ασθενείς είναι ο απολογισμός ξεσπάσματος Listeria από αλλαντικό στη Δανία. Εργαστηριακές αναλύσεις που διεξήχθησαν από την Δανέζικη υπηρεσία ασφάλειας τροφίμων Fødevarestyrelsen, το Statens Serum Institutκαι και το DTU Food Institute, έδειξαν ότι η εστία για δύο διαφορετικούς τύπους Listeria που έχουν εντοπιστεί είναι εισαγόμενο από την Γερμανία ζαμπόν της Danish Crown. Το ζαμπόν rullepølse έχει διανεμηθεί σε όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ της χώρας.

Η  Danish Crown ανακάλεσε από την αγορά όλα τα προϊόντα αλλαντικών που είχαν παραχθεί μετά την 1η Ιουνίου καθώς σε αναλύσεις από την ίδια την εταιρία εντοπίστηκε Listeria στη γραμμή παραγωγής.

Η DTU Fødevareinstituttet, η SSI και η Fødevarestyrelsen ανέλυσαν και συνέκριναν τα βακτήρια λιστερίας που βρέθηκαν στους ασθενείς και σε ζαμπόν σε ρολό από την εταιρεία στο Oldenburg, χρησιμοποιώντας τυποποίηση DNA. Τα βακτήρια αποδείχτηκαν ακριβώς τα ίδια σε σύγκριση με τους ασθενείς που δήλωσαν ότι έχουν καταναλώσει το αλλαντικό, οπότε η μόλυνση προήλθε από το ζαμπόν, λέει ο Steen Ethelberg, ανώτερος ερευνητής στο Statens Serum Institut .

Υπενθυμίζεται ότι το Rullepølse βρισκόταν επίσης πίσω από ένα ξέσπασμα λιστερίωσης το 2014 με 41 ασθενείς και 17 θανάτους.

Η λιστέρια είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για ασθενείς, εξασθενημένους, ηλικιωμένους και εγκύους. Αυτές οι ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες μπορούν να αποφύγουν τη λιστέρια ως εξής:

  • Τρώτε κρύο καπνιστό ψάρι, ψάρι gravad και αλλαντικά όσο πιο φρέσκα μπορείτε
  • Διατηρήστε τη θερμοκρασία του ψυγείου στους 5 ° C ή πιο κρύα
  • Αποφύγετε το μη παστεριωμένο γάλα και τα μαλακά τυριά με πρωτόγαλα

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο