Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
17.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Εκπληκτικές» οι επιδράσεις των σταφυλιών με αξιοσημείωτες δυνατότητες για οφέλη στην υγεία

ΑρχικήΕπιστήμηΆρθρα / Δημοσιεύσεις / Βιβλία«Εκπληκτικές» οι επιδράσεις των σταφυλιών με αξιοσημείωτες δυνατότητες για οφέλη στην υγεία
spot_img

Πρόσφατες μελέτες που δημοσιεύθηκαν από μια ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Δυτικής Νέας Αγγλίας δείχνουν «εκπληκτικές» επιπτώσεις της κατανάλωσης σταφυλιών στην υγεία και στη διάρκεια ζωής.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Foods, έδειξε ότι η προσθήκη σταφυλιών σε ποσότητα ίση με μόλις κάτω από δύο φλιτζάνια σταφύλια την ημέρα σε μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, που συνήθως καταναλώνεται στις δυτικές χώρες, απέδωσε μειώσεις στο λιπώδες ήπαρ και επέκτεινε τη διάρκεια ζωής. Σημειώνοντας ότι αυτές οι μελέτες προσθέτουν μια εντελώς νέα διάσταση στο παλιό ρητό «είσαι αυτό που τρως», ο Δρ John Pezzuto, ο οποίος έχει συγγράψει πάνω από 600 επιστημονικές μελέτες, είπε ότι η εργασία με τα σταφύλια έδειξε πραγματικές αλλαγές στη γενετική έκφραση. «Αυτό είναι πραγματικά αξιοσημείωτο».

- Advertisement -

Η προσθήκη σταφυλιών σε μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά αύξησε επίσης τα επίπεδα αντιοξειδωτικών γονιδίων και καθυστέρησε τον φυσικό θάνατο. Αναγνωρίζοντας ότι δεν είναι ακριβής επιστήμη η μετάφραση ετών ζωής από ποντίκι σε άνθρωπο, ο Pezzuto είπε ότι η καλύτερη εκτίμησή του είναι ότι η αλλαγή που παρατηρήθηκε στη μελέτη θα αντιστοιχούσε σε επιπλέον 4-5 χρόνια στη ζωή ενός ανθρώπου.

Μια άλλη μελέτη του Δρ Pezzuto και της ομάδας του που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Antioxidants, ανέφερε ότι η κατανάλωση σταφυλιών άλλαξε τη γονιδιακή έκφραση στον εγκέφαλο και είχε θετικές επιδράσεις στη συμπεριφορά και τη γνωστική λειτουργία που επηρεάστηκαν από μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Μια τρίτη μελέτη, που δημοσιεύθηκε από μια ομάδα με επικεφαλής τον Δρ Jeffrey Idle στο περιοδικό Food & Nutrition, έδειξε ότι εκτός από τις αλλαγές στη γενετική έκφραση, τα σταφύλια αλλάζουν επίσης το μεταβολισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις μελέτες, ακολουθήστε τον σύνδεσμο:  https://www1.wne.edu/news/2022/08/effects-of-dietary-grapes-john-pezzuto.cfm

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα