Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
21.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το μεγάλο ΟΧΙ των Βρετανών στο γενετικά τροποποιημένο ή καλλιεργημένο κρέας

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΤο μεγάλο ΟΧΙ των Βρετανών στο γενετικά τροποποιημένο ή καλλιεργημένο κρέας
spot_img

Μεγάλη Βρετανική έρευνα για το εάν οι καταναλωτές είναι έτοιμοι για την είσοδο του καλλιεργημένου και γενετικά τροποποιημένου κρέατος στην καθημερινότητα και τη διατροφή τους.

Η κλιματική αλλαγή καλεί τη βιομηχανία τροφίμων σε λύσεις έκτακτης ανάγκης. Το καλλιεργημένο, γενετικά τροποποιημένο κρέας είναι η απάντηση στη συμβατική κτηνοτροφία, τόσο από άποψης εκπομπών μεθανίου και διοξειδίου του άνθρακα, όσο και ηθικής, καθώς το εργαστηριακό κρέας δεν απαιτεί τη θανάτωση ζώων.

Και ενώ όλα αυτά πράγματι ισχύουν και το καλλιεργούμενο κρέας είναι μια βιώσιμη και ηθική λύση στο ζωικό κρέας, είναι οι καταναλωτές έτοιμοι για κάτι τέτοιο;

Μια έρευνα των οργανισμών FSA και Food and You 2, διερεύνησε τις απόψεις καταναλωτών του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ουαλία, Αγγλία και Βόρεια Ιρλανδία τόσο για το καλλιεργούμενο κρέας όσο και γενικότερα για καινοτόμα, βιώσιμα τρόφιμα. Η έρευνα αφορά το χρονικό πλαίσιο Οκτώβριος 2021-Ιανουάριος 2022 και έλαβαν μέρος περίπου 5.800 ενήλικες.

Τα ευρήματα δείχνουν πως, αν και οι κυβερνήσεις έχουν ήδη προχωρήσει σε πολιτικές έγκρισης και ένταξης του καλλιεργούμενου κρέατος και κάποια προϊόντα- αν και ελάχιστα- έχουν ήδη λάβει ρυθμιστικές εγκρίσεις, οι καταναλωτές μάλλον θέλουν λίγο περισσότερο χρόνο για να το αποδεχτούν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, όπως παρουσιάζονται από τον FSA, λιγότερο από το ένα τρίτο (28%) των καταναλωτών θα δοκίμαζε κρέας καλλιεργούμενο σε κάποιο εργαστήριο, ενώ μόνο το 9% θα το δοκίμαζε σίγουρα.

Αντίθετα, οι αρνητικοί στην παρούσα καινοτομία είναι πολύ περισσότεροι. Σχεδόν το 60% ανέφερε πως δεν είναι πρόθυμο να δοκιμάσει γενετικά τροποποιημένο κρέας, όπως το κυτταρικό, ενώ το 38% είναι απόλυτα σίγουρο πως δεν θα το δοκίμαζε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Food Navigator, επόμενος στόχος τoυ FSA είναι η καλύτερη ενημέρωση αναφορικά με το τι είναι το καλλιεργούμενο κρέας, καθώς και τα πλεονεκτήματά του.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα