Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έξυπνη συσκευή βαθμολογεί την ποιότητα των κόκκων καφέ για την αποφυγή λαθών γεύσης

Αξιολόγηση της ποιότητας σε πραγματικό χρόνο

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΈξυπνη συσκευή βαθμολογεί την ποιότητα των κόκκων καφέ για την αποφυγή λαθών γεύσης
spot_img

Ερευνητές στη Βραζιλία ανέπτυξαν μια μέθοδο μέτρησης της ποιότητας του καφέ που διενεργείται απευθείας με κόκκους καφέ σε πραγματικό χρόνο

Παραδοσιακά η πιστοποίηση καφέ παρέχεται από την Specialty Coffee Association of America (SCAA) μέσω τριών ειδών επιθεώρησης: δύο περιλαμβάνουν δείγματα ωμού και καβουρδισμένου καφέ και το τρίτο είναι αισθητηριακό μέσω της γεύσης του ψημένου καφέ. Η ποιότητα του καφέ υπολογίζεται σε μια κλίμακα από το 0 έως το 100 και ένας καλής ποιότητας καφές πρέπει να σκοράρει με βαθμό πάνω από 80. Οι καλλιεργητές στέλνουν ένα δείγμα ωμού κόκκων καφέ σε 3 γευσιγνώστες, οι οποίοι καβουρδίζουν και παρασκευάζουν τον καφέ από κάθε δείγμα, σύμφωνα με τα πρότυπα που ορίζει η American Specialty Coffee Association, πριν τον δοκιμάσουν, για να συντάξουν μια αναφορά για την ποιότητα του δείγματος, μια διαδικασία που μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένη βαθμολόγηση.

Τώρα  Βραζιλιάνοι επιστήμονες στο Κέντρο Πυρηνικής Ενέργειας στη Γεωργία του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο (CENA-USP), έχουν αναπτύξει μια μέθοδο επιλογής κόκκων καφέ που βασίζεται σε πολυφασματική απεικόνιση και τεχνητή νοημοσύνη. Αυτή η τεχνική δεν καταστρέφει τα δείγματα δεν απαιτεί ψήσιμο, είναι γρήγορη  και γίνεται σε πραγματικό χρόνο, κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ερευνών FAPESP, οι Βραζιλιάνοι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι η τεχνολογία που αναπτύχθηκε δεν απαιτεί καβούρδισμα του καφέ για την ταξινόμηση της ποιότητάς του, αποφεύγοντας έτσι πιθανό ανθρώπινο λάθος.

Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων, η ερευνητική ομάδα ανέλυσε 16 δείγματα υψηλής και χαμηλότερης ποιότητας κόκκων καφέ. Η τεχνολογία πολυφασματικής απεικόνισης παρακολουθούσε τις εικόνες κάθε κόκκου καφέ σε διαφορετικά μήκη κύματος και το πρόγραμμα μηχανικής εκμάθησης ταξινόμησε την ποιότητά του. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι εικόνες των ειδικών κόκκων καφέ ήταν πιο συνεπείς στο σχήμα, σε σύγκριση με τον τύπο χαμηλότερης ποιότητας.

Το άρθρο «Εφαρμογή πολυφασματικής απεικόνισης σε συνδυασμό με μοντέλα μηχανικής μάθησης για τη διάκριση του ειδικού και του παραδοσιακού πράσινου καφέ» βρίσκεται στη διεύθυνση: www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0168169922004148 .

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο