Τέλος στην “πολυτελή” υγιεινή διατροφή για τους Γάλλους
Οι Γάλλοι καταναλωτές αφήνουν πίσω την υγιεινή «πολυτελή» διατροφή και κάνουν στροφή σε πιο φθηνά προϊόντα διατροφής προκειμένουν να μειώσουν το οικογενειακό κόστος όπως επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Carrefour Alexandre Bompard. Σύμφωνα με τον Bompard ο Γάλλος, πλέον αντί για βόειο κέας αγοράζει φθηνό χοιρινό και γυρίζει την πλάτη του στα ψάρια και στα βιολογικά προϊόντα και αυτή η πρακτική είναι όχι μόνο εδραιωμένη, αλλά έχει και αυξητική τάση, τις τελευταίες εβδομάδες.
Οι καταναλωτές ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στην αναζήτηση χαμηλότερης τιμής και προσφορών και μειώνουν το κρέας. Ο πληθωρισμός στην Γαλλία έφτασε στο 6,8% τον Ιούλιο, το υψηλότερο ποσοστό από τότε που η Γαλλία άρχισε να χρησιμοποιεί τη μεθοδολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον υπολογισμό των δεδομένων στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Η Carrefour και άλλες μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ έχουν προσαρμοστεί στη νέα λιτή νοοτροπία με προωθητικές εκστρατείες για να παγώσουν τις τιμές σε μια σειρά από καθημερινά προϊόντα.