Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
18.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς να αξιοποιήσετε το περισσευούμενο κρασί

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΠώς να αξιοποιήσετε το περισσευούμενο κρασί
spot_img

Τρόποι για να αποφύγετε τη σπατάλη του κρασιού που περισσεύει.

Μπορεί να μην συμβαίνει συχνά σε όσους αγαπούν το κρασί, αλλά καμιά φορά, αν ανοίξει κανείς ένα μπουκάλι, μπορεί να περισσέψει μια ποσότητα κρασιού.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να καταπιεστείτε και να το πιείτε όλο- αν και θα ήταν και αυτό μια λύση. Ο Ben Ebbrell, ένας από τους συνιδρυτές του δημοφιλούς καναλιού φαγητού στο YouTube, Sorted, και ειδικός στη μείωση της σπατάλης τροφίμων, μιλώντας στο The Drinks Business έδωσε τη λύση για αυτό το «αναπάντεχο» συμβάν.

Καταψύξτε το σε παγοθήκες

Χρησιμοποιήστε μικρά δοχεία ή καλύτερα μεγάλες παγοθήκες, περίπου 50-75 ml η καθεμία. Μετά, αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, μπορείτε απλά να το ξεπαγώσετε σε μια σακούλα κατάψυξης ή απλά να το χρησιμοποιήσετε κατευθείαν στο μαγείρεμα για μια πεντανόστιμη σάλτσα.

Φτιάξτε χειροποίητα ξύδια

Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε τα δικά σας αρωματικά ξύδια. Απλά αφήστε τη φύση να μεγαλουργήσει και αφήστε το σε ένα δοχείο.

Ο Ben Ebbrel προτείνει, μάλιστα, πως υπολείμματα αλκοόλ οποιουδήποτε είδους μπορούν να γίνουν ξύδι, ειδικά με τη  χρήση SCOBY, που αποτελεί μια συμβιωτική καλλιέργεια βακτηρίων και ζυμομύκητα, μετατρέποντας ουσιαστικά το αλκοόλ σε οξικό οξύ.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να έχετε χειροποίητο ξύδι για μήνες, ακόμα και να τα πάτε ως δώρα σε κάποιο σπίτι.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα