Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: 87 κρούσματα σαλμονέλας από μολυσμένο πεπόνι

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗΠΑ: 87 κρούσματα σαλμονέλας από μολυσμένο πεπόνι
spot_img

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, αποκαλύπτει ότι το πεπόνι ήταν πίσω από το ξέσπασμα των λοιμώξεων από Salmonella Typhimurium.

Τέλος μπήκε πρόσφατα σε ένα ξέσπασμα λοιμώξεων με αιτία το βακτήριο Salmonella Typhimurium, αφού εντοπίστηκε η εστία της μόλυνσης. Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, ανακοίνωσε πως επρόκειτο για μολυσμένο πεπόνι, το οποίο και προκάλεσε συνολικά 87 κρούσματα, από τις 17 Αυγούστου που ξεκίνησε η επιδημία.

Ο οργανισμός, μέχρι στιγμής έχει παράσχει ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με το ξέσπασμα. Δεν έχει αναφέρει ανέφερε τις ηλικίες των ασθενών ή την κατάστασή τους.  Στην πρώτη ανάρτηση, υπήρχαν 44 επιβεβαιωμένοι ασθενείς. Η πηγή της σαλμονέλας αναφέρθηκε ως άγνωστη από τις 17 Αυγούστου έως τις 5 Οκτωβρίου που ανακοίνωσαν πως ευθυνόταν το πεπόνι.

Ωστόσο, ο FDA δεν ανέφερε αν επρόκειτο για ολόκληρο φρούτο ή  αν ήταν φρέσκο ή κατεψυγμένο. Επίσης, δεν αποκάλυψε παραγωγό, συσκευαστή, διανομέα ή λιανοπωλητή όπου παρήχθη και πωλήθηκε το πεπόνι. Επιβεβαίωσε, όμως, πως η επιδημία έχει πλέον τελειώσει και πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, καθότι το πεπόνι δεν κυκλοφορεί πια στην αγορά.

Προηγούμενο ξέσπασμα στην Ευρώπη

Δεν είναι η πρώτη φορά που το πεπόνι ευθύνεται για μια επιδημία μολύνσεων από σαλμονέλα.

Το 2021, καταγράφηκαν πάνω από  350  λοιμώξεις από σαλμονέλα σε ολόκληρη την Ευρώπη και στο Ηνωμένο Βασίλειο που συνδέθηκαν με πεπόνια, ενώ κρούσματα αναφέρθηκαν και στις ΗΠΑ. Η επιδημία ξεκίνησε το Μάρτιο, ενώ τα περισσότερα κρούσματα σημειώθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία.

Αφού το Διεθνές Δίκτυο Αρχών για την Ασφάλεια των Τροφίμων (INFOSAN) σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς διερεύνησε την υπόθεση, κατέληξαν πως επρόκειτο για μια παρτίδα μολυσμένων πεπονιών τύπου Galia από την Ονδούρα και ορισμένα άγνωστης προέλευσης.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιομηχανία τροφίμων: Ανεπαρκείς οι πρακτικές διαχείρισης νερού σύμφωνα με έκθεση

Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων έχουν αδύναμες ή καθόλου πρακτικές διαχείρισης νερού, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.

Οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τις συσκευασίες

Θεσπίζεται συγκεκριμένο ποσοστό επαναχρησιμοποιούμενων ή επαναπληρούμενων συσκευασιών που θα πρέπει να προσφέρουν οι εταιρείες στους καταναλωτές.

Ελληνικό γιαούρτι: Μελέτη για τον εμπλουτισμό του με πρωτεΐνη ορού γάλακτος χωρίς λακτόζη

Ενθαρρυντικά για την γαλακτοβιομηχανία είναι τα ευρήματα επιστημονικής μελέτης για την παραγωγή ελληνικών γιαουρτιών για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα