Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παιδί και ανθυγιεινή διατροφή: Η επίδραση του μάρκετινγκ τροφίμων στα social media

ΑρχικήΟικιακάΠαιδίΠαιδί και ανθυγιεινή διατροφή: Η επίδραση του μάρκετινγκ τροφίμων στα social media
spot_img

Πόσο επηρεάζεται η ελεύθερη βούληση των παιδιών από τα βίντεο στο Youtube, στην επιλογή σνακ.

α παιδιά είναι πλέον πολύ ενεργά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κατά συνέπεια εκτίθενται σε νέες και “υπόγειες” μορφές μορφές μάρκετινγκ τροφίμων.  Στόχος επιστημονικής μελέτης ήταν να εξετάσει κατά πόσον η έκθεση σε ένα βίντεο του YouTube που περιλαμβάνει το μάρκετινγκ επιρροής ενός ανθυγιεινού σνακ επηρεάζει την ad libitum (ελεύθερη βούληση) πρόσληψη σνακ στα παιδιά και εάν η γνωστοποίηση του προίόντος της διαφήμισης αλλάζει το αποτέλεσμα.

 Σε έναν τυχαιοποιημένο σχεδιασμό, 151 παιδιά (ηλικίας 9-11 ετών) εκτέθηκαν σε μάρκετινγκ επιρροής ενός μη εδώδιμου προϊόντος (n = 51) ή σε ένα ανθυγιεινό σνακ με (n = 50) ή χωρίς (n = 50) γνωστοποίηση διαφήμισης. Μετρήθηκε η ad libitum πρόσληψη των συμμετεχόντων του σνακ που διατίθεται στο εμπόριο και μιας εναλλακτικής μάρκας του ίδιου σνακ. 

 Παιδιά που εκτέθηκαν στο μάρκετινγκ τροφίμων με και χωρίς  γνωστοποίηση διαφήμισης, κατανάλωσαν περισσότερες θερμίδες (kcal) από το σνακ που διατίθεται στο εμπόριο σε σχέση με το εναλλακτικό. 

 Τα παιδιά που είδαν το μάρκετινγκ τροφίμων με γνωστοποίηση (και όχι εκείνα που δεν το είδαν) κατανάλωναν 41% περισσότερο από το σνακ που διατίθεται στο εμπόριο.

Συμπεράσματα: Το Influencer Marketing αυξάνει την άμεση πρόσληψη από τα παιδιά του προωθούμενου σνακ σε σχέση με μια εναλλακτική μάρκα. Οι αποκαλύψεις διαφήμισης μπορεί να ενισχύσουν το αποτέλεσμα.

https://www.researchgate.net/publication/333654436_The_effect_of_influencer_marketing_of_food_and_a_protective_advertising_disclosure_on_children’s_food_intake

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα