Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
15.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ακτιβιστές πετάνε φαγητά σε πολιτιστικά εκθέματα – Παντζάρια, πουρές και σούπες “στολίζουν” πολύτιμα έργα τέχνης

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΑκτιβιστές πετάνε φαγητά σε πολιτιστικά εκθέματα - Παντζάρια, πουρές και σούπες "στολίζουν" πολύτιμα έργα τέχνης
spot_img

Η τελευταία επίθεση έγινε με αφορμή την χορηγία της Coca Cola στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα.

Έργα τέχνης και πολιτισμού έγιναν για άλλη μία φορά στόχος ακτιβιστών. Το τελευταίο “χτύπημα” έγινε με αφορμή την χορηγία της Coca Cola στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ COP27 για το κλίμα που πραγματοποιείται στην Αίγυπτο. Οι ακτιβιστές θεωρούν τον κολοσσό, αναψυκτικών υπεύθυνο για το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας πλαστικής ρύπανσης.

Οι ακτιβιστές της ομάδας Futuro Vegetal έβαλαν στο στόχαστρο το Αιγυπτιακό Μουσείο της Βαρκελώνης. Χρησιμοποίησαν δύο μπουκάλια Coca cola για να πετάξουν ένα παχύρευστο κόκκινο υγρό από παντζάρι και σιρόπι, το οποίο προσομοιάζει με αίμα, πάνω σε μια γυάλινη θήκη που φιλοξενεί μια μούμια αντίγραφο. Στη συνέχεια κόλλησαν τα χέρια τους δίπλα σε ένα κοντινό έκθεμα και κράτησαν ένα τροποποιημένο πανό της Coca-Cola με χαραγμένες τις λέξεις «κλιματική δικαιοσύνη», ανέφερε το AFP, επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το περιστατικό είναι το τελευταίο μιας σειράς διαμαρτυριών για το κλίμα. Προηγήθηκε η «επίθεση» με σούπα στους πίνακες του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στο Λονδίνο και τη Ρώμη και πουρές πατάτας σε ένα αριστούργημα του Μονέ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα