Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εκστρατεία για επισήμανση τροφίμων με… «θερμίδες άνθρακα»

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΕκστρατεία για επισήμανση τροφίμων με… «θερμίδες άνθρακα»
spot_img

“Αν η επισήμανση των τροφίμων οδηγεί σε μια πιο υγιεινή διατροφή, τότε η σήμανση άνθρακα μπορεί να οδηγήσει σε έναν πιο υγιή πλανήτη”.

Η Βρετανική εταιρεία ενεργειακών ποτών TENZING έχει ξεκινήσει εκστρατεία διάρκειας ενός μήνα, που ονομάζεται Knowvember, η οποία παροτρύνει τις εταιρείες τροφίμων και ποτών να δηλώνουν τις εκπομπές τους με μετρήσεις άνθρακα.

Από το 2020 η TENZING συνεργάζεται με το CarbonCloud: μια πλατφόρμα που υπολογίζει, παρακολουθεί και ελαχιστοποιεί το αποτύπωμα άνθρακα των προϊόντων.

Οι «θερμίδες άνθρακα» ενός προϊόντος υπολογίζονται με βάση παράγοντες όπως η συσκευασία, το πού και πώς προέρχονται τα συστατικά και πώς κατασκευάζεται. Όπως τονίζει η TENZING η γνώση είναι δύναμη και η γνώση του αποτυπώματος άνθρακα των προϊόντων είναι το πρώτο βήμα για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της βιομηχανίας τροφίμων μας στον πλανήτη. Η εταιρεία καλεί μέσω της εκστρατείας -στην οποία ήδη συμμετέχουν 65 εταιρείες- και άλλες εταιρείες να συμμετέχουν στην προσπάθεια ώστε να λαμβάνουν όπως λέει, πιο συνειδητές αποφάσεις σχετικά με το κλίμα. Η πλατφόρμα πληροφοριών για το κλίμα CarbonCloud χρησιμοποιεί το λογισμικό χαρτογράφησης αποτυπώματος άνθρακα για να υπολογίσει το αποτύπωμα κάθε προϊόντος, το οποίο στη συνέχεια τοποθετείται στην ετικέτα, κάτω από την καμπάνια.

Ο Huib van Bockel, Διευθύνων Σύμβουλος της TENZING, δήλωσε: «Η βιομηχανία τροφίμων και ποτών συμβάλλει σε πάνω από το 25 τοις εκατό των εκπομπών. Αν η επισήμανση των τροφίμων οδηγεί σε μια πιο υγιεινή διατροφή, τότε η σήμανση άνθρακα μπορεί να οδηγήσει σε έναν πιο υγιή πλανήτη.»

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιομηχανία τροφίμων: Ανεπαρκείς οι πρακτικές διαχείρισης νερού σύμφωνα με έκθεση

Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων έχουν αδύναμες ή καθόλου πρακτικές διαχείρισης νερού, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.

Οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τις συσκευασίες

Θεσπίζεται συγκεκριμένο ποσοστό επαναχρησιμοποιούμενων ή επαναπληρούμενων συσκευασιών που θα πρέπει να προσφέρουν οι εταιρείες στους καταναλωτές.

Ελληνικό γιαούρτι: Μελέτη για τον εμπλουτισμό του με πρωτεΐνη ορού γάλακτος χωρίς λακτόζη

Ενθαρρυντικά για την γαλακτοβιομηχανία είναι τα ευρήματα επιστημονικής μελέτης για την παραγωγή ελληνικών γιαουρτιών για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα