ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΕκστρατεία για επισήμανση τροφίμων με… «θερμίδες άνθρακα»

Εκστρατεία για επισήμανση τροφίμων με… «θερμίδες άνθρακα»

2 λεπτά ανάγνωσης

“Αν η επισήμανση των τροφίμων οδηγεί σε μια πιο υγιεινή διατροφή, τότε η σήμανση άνθρακα μπορεί να οδηγήσει σε έναν πιο υγιή πλανήτη”.

Η Βρετανική εταιρεία ενεργειακών ποτών TENZING έχει ξεκινήσει εκστρατεία διάρκειας ενός μήνα, που ονομάζεται Knowvember, η οποία παροτρύνει τις εταιρείες τροφίμων και ποτών να δηλώνουν τις εκπομπές τους με μετρήσεις άνθρακα.

- Advertisement -

Από το 2020 η TENZING συνεργάζεται με το CarbonCloud: μια πλατφόρμα που υπολογίζει, παρακολουθεί και ελαχιστοποιεί το αποτύπωμα άνθρακα των προϊόντων.

Οι «θερμίδες άνθρακα» ενός προϊόντος υπολογίζονται με βάση παράγοντες όπως η συσκευασία, το πού και πώς προέρχονται τα συστατικά και πώς κατασκευάζεται. Όπως τονίζει η TENZING η γνώση είναι δύναμη και η γνώση του αποτυπώματος άνθρακα των προϊόντων είναι το πρώτο βήμα για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της βιομηχανίας τροφίμων μας στον πλανήτη. Η εταιρεία καλεί μέσω της εκστρατείας -στην οποία ήδη συμμετέχουν 65 εταιρείες- και άλλες εταιρείες να συμμετέχουν στην προσπάθεια ώστε να λαμβάνουν όπως λέει, πιο συνειδητές αποφάσεις σχετικά με το κλίμα. Η πλατφόρμα πληροφοριών για το κλίμα CarbonCloud χρησιμοποιεί το λογισμικό χαρτογράφησης αποτυπώματος άνθρακα για να υπολογίσει το αποτύπωμα κάθε προϊόντος, το οποίο στη συνέχεια τοποθετείται στην ετικέτα, κάτω από την καμπάνια.

- Advertisement -

Ο Huib van Bockel, Διευθύνων Σύμβουλος της TENZING, δήλωσε: «Η βιομηχανία τροφίμων και ποτών συμβάλλει σε πάνω από το 25 τοις εκατό των εκπομπών. Αν η επισήμανση των τροφίμων οδηγεί σε μια πιο υγιεινή διατροφή, τότε η σήμανση άνθρακα μπορεί να οδηγήσει σε έναν πιο υγιή πλανήτη.»

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανακαλούνται πατατάκια λόγω καρκινογόνου χημικού επιμολυντή – Τι αλλάζει με τα νέα όρια της ΕΕ για γλυκιδυλεστέρες και 3-MCPD

Νέα δεδομένα για τη βιομηχανία τροφίμων μετά την επέκταση των ευρωπαϊκών ορίων σε περισσότερες κατηγορίες προϊόντων.

Σουκραλόζη: Χημικό παράγωγο προκάλεσε βλάβες στο DNA σε εργαστηριακά πειράματα – Τι λέει η EFSA

Νεότερα δεδομένα αλλάζουν την εικόνα γύρω από έναν χημικό παράγοντα που συνδέθηκε με το δημοφιλές γλυκαντικό

Μπορεί το ChatGPT να «κάνει HACCP»; Τι έδειξε ελληνική μελέτη που το συνέκρινε με επαγγελματίες

Πόσο κοντά βρίσκεται το ChatGPT στις αποφάσεις των επαγγελματιών HACCP και σε ποια σημεία αποκλίνει.