Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

JBS: Η μεγαλύτερη εταιρεία κρέατος στον κόσμο χρησιμοποιεί παιδιά στις νυχτερινές βάρδιες

ΑρχικήΝέαJBS: Η μεγαλύτερη εταιρεία κρέατος στον κόσμο χρησιμοποιεί παιδιά στις νυχτερινές βάρδιες
spot_img

Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών υγιεινής, Packers Sanitation Services Inc. LTD, έστελνε στη JBS παιδιά κάτω των 16 ετών να εργάζονται σε νυχτερινές βάρδιες.

Η JBS SA, εταιρεία βραζιλιάνικης προέλευσης και η μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας κρέατος στον κόσμο συνελήφθη να χρησιμοποιεί παιδιά για τις ολονύκτιες υπηρεσίες υγιεινής στις εγκαταστάσεις της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Food Safety News, ομοσπονδιακό δικαστήριο υπέγραψε περιοριστικό διάταγμα κατά της Packers Sanitation Services Inc. LTD, εταιρεία παροχής υπηρεσιών υγιεινής, η οποία και συνεργάζεται με την JBS στις εγκαταστάσεις της στο Grand Island και στο Worthington.

Τα στοιχεία στα οποία βασίζεται η δικαστική απόφαση προσκομίστηκαν από τον Υπουργό Εργασίας των ΗΠΑ, Martin J. Walsh. Το Υπουργείο Εργασίας (DOL), έπειτα από εξέταση αρχείων και εντάλματα έρευνας, προσήλθε στις εγκαταστάσεις των JBS και Packers Sanitation. Εκεί πήραν συνεντεύξεις από παιδιά που ανέφεραν ότι εργάζονταν για την Packers Sanitation, τα οποία ήταν κάτω των 16 ετών.

Τα παιδιά μίλησαν, επίσης, στην επιθεώρηση για τις πολλές ώρες που δούλευαν, ακόμα και για τη διεκπεραίωση βραδινών βαρδιών, ενώ άλλα παιδιά ανέφεραν πως εργάζονταν σε ηλεκτροκίνητα μηχανήματα ή στο σφαγείο. Πληροφοριοδότες αναφέρουν, ακόμη, ότι εμπλέκονται πολλά παιδιά εργαζομένων που εργάζονται υπό τις ίδιες συνθήκες.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε πως η Packers Sanitation προσπάθησε να παρέμβει στην έρευνα του τμήματος. Αφού ακουστεί και η πλευρά της εταιρείας, θα αποφασιστεί εάν οι περιορισμοί ενάντια στον εργοδότη που έχουν επιβληθεί από το δικαστήριο θα αρθούν.

Τα Πρότυπα Δίκαιης Εργασίας απαγορεύουν σε έναν εργοδότη να χρησιμοποιεί “οποιαδήποτε καταπιεστική\καταναγκαστική παιδική εργασία στο εμπόριο ή στην παραγωγή αγαθών για εμπόριο ή σε οποιαδήποτε επιχείρηση που ασχολείται με το εμπόριο ή την παραγωγή τροφίμων για εμπόριο”. Ως καταπιεστική παιδική εργασία ορίζεται η εργασία κάθε παιδί κάτω των 16 ετών ή μεταξύ 16 και 18 ετών σε οποιοδήποτε επάγγελμα, που σύμφωνα με τα πρότυπα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο ή επιζήμιο για την ευημερία τους.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα