Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων σε παγκόσμιο επίπεδο 14 μέλη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

ΑρχικήΝέαΣτη λίστα κορυφαίων επιστημόνων σε παγκόσμιο επίπεδο 14 μέλη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
spot_img

Αναγνωρίστηκε για άλλη μία φορά η υψηλού επιπέδου έρευνα που διεξάγεται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Στη λίστα με τους κορυφαίους επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο συγκαταλέγονται δεκατέσσερα μέλη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με την πρόσφατη ταξινόμηση της βιβλιομετρικής μελέτης του Ioannidis JPA., (2022), του εκδοτικού οίκου Elsevier.

Η λίστα αυτή ανακοινώνεται κάθε χρόνο και αξιολογεί την απήχηση του επιστημονικού έργου για σχεδόν 10.000.000 επιστήμονες ανά τον κόσμο, ταξινομώντας τους σε 22 επιστημονικά πεδία και 176 υπο-πεδία. Η σπουδαία αυτή διάκριση πιστοποιεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη και υψηλού επιπέδου έρευνα που πραγματοποιείται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναδεικνύοντάς το ως έναν ξεχωριστό κόμβο δημιουργικότητας και καινοτομίας.

Τα δεκατέσσερα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που συγκαταλέγονται στη λίστα αναφέρονται στον πίνακα που ακολουθεί με αλφαβητική σειρά και κατανέμονται ως εξής:

τρία (3) από το Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής

δύο (2) από το Τμήμα Βιοτεχνολογίας

δύο (2) από το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής

ένα (1) από το Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης

πέντε (5) από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου και

ένα (1) από το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής

Ονοματεπώνυμο Τμήμα

Βαλιάντζας Ιωάννης, τέως καθηγητής Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής

Ζέρβας Γεώργιος, ομότιμος καθηγητής Επιστήμης Ζωϊκής Παραγωγής

Κίντζιος Σπυρίδων, καθηγητής, Πρύτανης ΓΠΑ Βιοτεχνολογίας

Κουτίνας Απόστολος, αναπληρωτής καθηγητής Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου

Λάμπρου Νικόλαος, καθηγητής Βιοτεχνολογίας

Μαντάλα Ιωάννα, καθηγήτρια Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου

Μενεγάκη Αγγελική, αναπληρώτρια καθηγήτρια Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης

Μπριασούλης Δημήτρης, ομότιμος καθηγητής Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής

Νυχάς Γεώργιος-Ιωάννης, τέως καθηγητής Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου

Πανάγου Ευστάθιος, καθηγητής Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου

Παπαδάκης Γεώργιος, καθηγητής Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής

Παπανικολάου Σεραφείμ, καθηγητής Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου

Πολίτης Ιωάννης, καθηγητής Επιστήμης Ζωϊκής Παραγωγής

Σάββας Δημήτριος, καθηγητής Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο