Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
22.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα 4 μυστικά για την τέλεια σάλτσα σύμφωνα με την επιστήμη

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΤα 4 μυστικά για την τέλεια σάλτσα σύμφωνα με την επιστήμη
spot_img

Οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την γεύση και την ποιότητα της σάλτσας σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Η σάλτσα, απαραίτητο στοιχείο στις κουζίνες σε όλο τον κόσμο, θεωρείται δεδομένη στα γιορτινά τραπέζια και κυρίως εάν το κυρίως πιάτο περιλαμβάνει κρέας. Κάτι που τώρα τα Χριστούγεννα θεωρείται δεδομένο. Ποια σάλτσα όμως μπορεί να φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα γεύσης και ποιότητας; Εδώ λοιπόν μπαίνει η επιστήμη. Είτε σάλτσα κοκκινιστή, είτε μουστάρδας, είτε σάλτσα γιαουρτιού, είτε Μπεαρνέζ, μπάρμπεκιου, σόγιας, τσάτνεϊ ή στένταρ, όποιο είδος σάλτσας και αν επιλέξουμε, υπάρχουν μερικοί συγκεκριμένοι και απλοί κανόνες για να μην γίνει ούτε πολύ νερουλή, ούτε με σβώλους, ούτε πολύ πηχτή.

Σύμφωνα με τον  καθηγητή Mark Miodownik του University College του Λονδίνου, που μίλησε στην huffingtonpost για την επιστήμη πίσω από την τέλεια σάλτσα, σημαντικοί είναι οι εξής παράγοντες: ο όγκος του υγρού, το βάθος της γεύσης, ο χρόνος ανάδευσης και η θερμοκρασία σερβιρίσματος.

Με βάση τα ευρήματα έρευνας 2.000 μαγείρων, η τέλεια σάλτσα πρέπει να είναι:

  • 115 ml σε όγκο – αρκετό για να καλύψει το κεντρικό κομμάτι και όλα τα συνοδευτικά του πιάτου (πατάτες, λαχανικά, ρύζι κτλ.)
  • Ανακάτεμα για 2,5 λεπτά τουλάχιστον ώστε να προκύψει βελούδινη λεία υφή χωρίς σβόλους
  • Το βάθος γεύσης σε κλίμακα 1-5 θα πρέπει να είναι το υψηλότερο στο 5, πράγμα που σημαίνει ότι περιλαμβάνει όλους τους χυμούς από το ψητό σας και επιπλέον καρυκεύματα και τέλος πρέπει να
  • Σερβίρεται σε θερμοκρασία 69°C.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λευκό ψωμί: Ανθυγιεινό όσο το κάπνισμα!

Τα τεράστια επίπεδα υδατανθράκων του λευκού ψωμιού, διασπώνται τόσο γρήγορα στο σώμα που προκαλούν έντονες αυξήσεις σακχάρου και ''χτυπάνε κόκκινο'' τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου σαν να... παίρνουμε κοκαΐνη.

Ποιο γνωστό ελληνικό ελαιόλαδο περιέχει απαγορευμένο φυτοφάρμακο – Αποσύρθηκε από την αγορά της Δανίας (φωτο)

Οι αρχές της Δανίας ανακάλεσαν από την αγορά εξαιρετικά παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο.

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα