Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lild: Επιδημία listeria από καπνιστά ψάρια – Ανάκληση δύο προϊόντων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνLild: Επιδημία listeria από καπνιστά ψάρια - Ανάκληση δύο προϊόντων
spot_img

Επείγουσα προειδοποίηση έχει εκδοθεί μετά την επιδημία λιστερίας από προϊόντα καπνιστού ψαριού που πωλούνται στα καταστήματα Lidl στη Βρετανία.

Ο Οργανισμός Προτύπων Τροφίμων (FSA) και τα Πρότυπα Τροφίμων της Σκωτίας (FSS) προειδοποίησαν τους καταναλωτές σχετικά με έτοιμα προς κατανάλωση καπνιστά προϊόντα ψαριών από τη Lidl που συνδέονται με ένα ξέσπασμα της Listeria monocytogenes.

Ο αριθμός των θυμάτων είναι αδιευκρίνιστος αλλά σύμφωνα με την δήλωση του Τζούνιορ Τζόνσον, Διευθυντή Επιχειρήσεων στην FSA «Η συνεχιζόμενη έρευνα για ξέσπασμα Listeria έχει εντοπίσει την παρουσία ενός στελέχους Listeria monocytogenes που έχει προκαλέσει σοβαρή ασθένεια. Ως εκ τούτου, προειδοποιούμε τους καταναλωτές για αυτά τα προϊόντα που ανακαλούνται»

Τα προϊόντα παράγονται από την St James Smokehouse. Πρόκειται για τα Lidl Deluxe Oak Smoked Scottish Louch Trout των 100 gr με ημερομηνία λήξης 06/01/2023  και Lighthouse Bay Smoked Trout Trimmings των 120gr με ημερομηνία λήξης 06/01/2023.

Οι καταναλωτές δεν πρέπει να τρώνε τα παραπάνω προϊόντα και να τα επιστρέψουν στη Lidl για πλήρη επιστροφή χρημάτων αναφέρει η ανακοίνωση. Ο Τζούνιορ Τζόνσον, Διευθυντής Επιχειρήσεων στην FSA , δήλωσε: «Η Lidl έκανε το σωστό για να υποκινήσει αυτήν την ανάκληση και η προσοχή της είναι αξιέπαινη. Η συνεχιζόμενη έρευνα για ξέσπασμα Listeria έχει εντοπίσει την παρουσία ενός στελέχους Listeria monocytogenes που έχει προκαλέσει σοβαρή ασθένεια. Ως εκ τούτου, προειδοποιούμε τους καταναλωτές για αυτά τα προϊόντα που ανακαλούνται. 

Ο Τζόνσον τόνισε: «Καθώς πλησιάζουμε στην κορύφωση της εορταστικής περιόδου, γνωρίζουμε ότι οι καταναλωτές είναι πιο πιθανό να τρώνε καπνιστά ψάρια, όπως καπνιστό σολομό και πέστροφα. Ενώ οι έρευνες για το ξέσπασμα συνεχίζονται, η FSS και η FSA υπενθυμίζουν στους ευάλωτους καταναλωτές τις συμβουλές γενικότερα σχετικά με την κατανάλωση καπνιστού ψαριού το οποίο πρέπει να θερμανθεί πριν καταναλωθεί. Αν και ο κίνδυνος λιστερίας είναι χαμηλός για τον γενικό καταναλωτή, όλοι οι καταναλωτές θα πρέπει να ακολουθούν αυτή τη συμβουλή εάν σερβίρουν καπνιστό ψάρι σε ηλικιωμένους και άλλους ευάλωτους συγγενείς και φίλους κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου».  

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο