Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ήρθαν τα προβιοτικά επόμενης γενιάς (NGP)

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΉρθαν τα προβιοτικά επόμενης γενιάς (NGP)
spot_img

Ένα νέο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο ανέπτυξε και κλιμάκωσε νέες τεχνολογίες για την παροχή «καλών βακτηρίων» στο έντερο πιο αποτελεσματικά, ανοίγοντας το δρόμο για προσαρμοσμένες θεραπείες μικροβιώματος.

Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί με πολλά οφέλη για τον οργανισμό και υπάρχουν σε γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γιαούρτι και σε άλλα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, σε συμπληρώματα διατροφής και σε προϊόντα ομορφιάς. Ωστόσο πολλές τρέχουσες επιλογές αποτυγχάνουν να αποικιστούν αποτελεσματικά όταν προστίθενται στο ανθρώπινο έντερο και χρησιμοποιούν περιορισμένο σύνολο βακτηρίων.

 Ερευνητές και εταιρείες μικροβιώματος εργάζονται εντατικά για τα προβιοτικά επόμενης γενιάς (NGP) τα οποία βασίζονται σε μοναδικά στελέχη που έχουν απομονωθεί από το ανθρώπινο έντερο και προσφέρουν μια πιο στοχευμένη λύση. Ωστόσο, η παραγωγή NGP είναι δύσκολη και οι αυστηροί κανονισμοί ασφαλείας σημαίνουν ότι το σύνολο των εγκεκριμένων βακτηρίων εξακολουθεί να είναι περιορισμένο.

Η Mybiotics Pharma , η οποία φιλοξένησε το χρηματοδοτούμενο (2 εκατ. ευρώ) από την ΕΕ έργο MBSelect. διεξήγαγε δοκιμές χρησιμοποιώντας δύο από τις πατενταρισμένες τεχνολογίες της MyBiotics για τη βελτίωση της επιτυχούς ανάπτυξης των προβιοτικών επόμενης γενιάς. Η καινοτομία MBSelect επιτρέπει, για πρώτη φορά, τη δημιουργία «εξατομικευμένων» συνβιοτικών ακριβείας– ένας συνδυασμός βακτηρίων και πρεβιοτικών υλικών, όπως οι ίνες – για την ενίσχυση των συμπληρωματικών NGP. Σκοπός της παρασκευής των προβιοτικών επόμενης γενιάς είναι αρχικά η αντιμετώπιση ασθενειών που σχετίζονται με το έντερο καθώς και η ανάκτηση κατεστραμμένων μικροβίων του εντέρου.

Η ομάδα του MBSelect χρησιμοποίησε μια καινοτόμο διαδικασία ζύμωσης που βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της ανάπτυξης, διανομής και αποικισμού τύπων βακτηρίων-στόχων στο έντερο. Σχεδίασαν συγκεκριμένα προβιοτικά προϊόντα με βάση τις ηλικιακές ομάδες –παιδιά, ενήλικες και ηλικιωμένοι– καθώς η σύνθεση του μικροβιώματος και οι απαιτήσεις υγείας αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου.

Η MyBiotics συνεργάζεται με μερικούς παγκόσμιους επιχειρηματικούς εταίρους για την εμπορευματοποίηση της πρώτης σειράς προϊόντων τους και εργάζεται για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας τους. Αυτό θα μπορούσε να κάνει τις συνβιοτικές θεραπείες πιο ακριβείς, στοχεύοντας ομάδες με βάση τη γεωγραφία, τη διατροφή και μια σειρά άλλων παραγόντων που συμβάλλουν στη μοναδική σύνθεση του μικροβιώματος ενός ατόμου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο