Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Eurostat: Ξεπέρασαν το 2019 οι εξαγωγές του αφρώδους οίνου το 2021

ΑρχικήΝέαEurostat: Ξεπέρασαν το 2019 οι εξαγωγές του αφρώδους οίνου το 2021
spot_img

Άνοδος στις εξαγωγές αφρώδους οίνου της ΕΕ σε χώρες εκτός αυτής, με το ποσοστό να αυξάνεται κατά 29% συγκριτικά με το 2020.

H αγάπη των καταναλωτών για τη σαμπάνια και τα αφρώδη κρασιά που παράγονται στην Ευρώπη φαίνεται να ήταν μεγάλη το 2021,σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, αφού οι εξαγωγές αφρώδους οίνου σε χώρες εκτός ΕΕ ανήλθαν σε 636 εκατομμύρια λίτρα, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 29% σε σύγκριση με το 2020.

Η αύξηση αυτή ήρθε σε μια περίοδο την οποία τα μέτρα πρόληψης εξάπλωσης της πανδημίας βρίσκονταν ακόμα σε ισχύ και η πορεία του εμπορίου ήταν καθοδική, με πολλά πολλά μπαρ και εστιατόρια να είναι εντελώς ή εν μέρει κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, οδηγώντας σε μείωση 6% το 2020 σε σύγκριση με το 2019. 

Ωστόσο, οι εξαγωγές που καταγράφηκαν το 2021 ξεπέρασαν ακόμα και το 2019 που ήταν μια χρονιά “κανονικότητας”, με τα στοιχεία να δείχνουν αύξηση 21% από 528 εκατομμύρια λίτρα το 2019.

Όσον αφορά στις κορυφαίες 3 κατηγορίες σε εξαγωγές αφρώδους οίνου εκτός ΕΕ ήταν prosecco (43%, 273 εκατομμύρια λίτρα), σαμπάνια (15%, 94 εκατομμύρια λίτρα) και cava (10%, 65 εκατομμύρια λίτρα). 

Ο ευρωπαϊκός αφρώδης οίνος ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, οι οποίες αποτέλεσαν το σχεδόν το 1/3 (31%) των συνολικών εξαγωγών αφρώδους οίνου εκτός ΕΕ (198 εκατομμύρια λίτρα), ενώ ακριβώς μετά βρίσκεται Ηνωμένο Βασίλειο (28%, 177 εκατομμύρια λίτρα).

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο