Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Eurostat: Ξεπέρασαν το 2019 οι εξαγωγές του αφρώδους οίνου το 2021

ΑρχικήΝέαEurostat: Ξεπέρασαν το 2019 οι εξαγωγές του αφρώδους οίνου το 2021
spot_img

Άνοδος στις εξαγωγές αφρώδους οίνου της ΕΕ σε χώρες εκτός αυτής, με το ποσοστό να αυξάνεται κατά 29% συγκριτικά με το 2020.

H αγάπη των καταναλωτών για τη σαμπάνια και τα αφρώδη κρασιά που παράγονται στην Ευρώπη φαίνεται να ήταν μεγάλη το 2021,σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, αφού οι εξαγωγές αφρώδους οίνου σε χώρες εκτός ΕΕ ανήλθαν σε 636 εκατομμύρια λίτρα, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 29% σε σύγκριση με το 2020.

Η αύξηση αυτή ήρθε σε μια περίοδο την οποία τα μέτρα πρόληψης εξάπλωσης της πανδημίας βρίσκονταν ακόμα σε ισχύ και η πορεία του εμπορίου ήταν καθοδική, με πολλά πολλά μπαρ και εστιατόρια να είναι εντελώς ή εν μέρει κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, οδηγώντας σε μείωση 6% το 2020 σε σύγκριση με το 2019. 

Ωστόσο, οι εξαγωγές που καταγράφηκαν το 2021 ξεπέρασαν ακόμα και το 2019 που ήταν μια χρονιά “κανονικότητας”, με τα στοιχεία να δείχνουν αύξηση 21% από 528 εκατομμύρια λίτρα το 2019.

Όσον αφορά στις κορυφαίες 3 κατηγορίες σε εξαγωγές αφρώδους οίνου εκτός ΕΕ ήταν prosecco (43%, 273 εκατομμύρια λίτρα), σαμπάνια (15%, 94 εκατομμύρια λίτρα) και cava (10%, 65 εκατομμύρια λίτρα). 

Ο ευρωπαϊκός αφρώδης οίνος ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, οι οποίες αποτέλεσαν το σχεδόν το 1/3 (31%) των συνολικών εξαγωγών αφρώδους οίνου εκτός ΕΕ (198 εκατομμύρια λίτρα), ενώ ακριβώς μετά βρίσκεται Ηνωμένο Βασίλειο (28%, 177 εκατομμύρια λίτρα).

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο