Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Danone αντιμετωπίζει νομική δίωξη για χρήση πλαστικών

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΗ Danone αντιμετωπίζει νομική δίωξη για χρήση πλαστικών
spot_img

Περιβαλλοντικές οργανώσεις κινήθηκαν νομικά κατά της γαλλικής γαλακτοβιομηχανίας.

Αντιμέτωπη με μηνύσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής γιαουρτιού στον κόσμο DANONE, η οποία παράγει και το δημοφιλές μεταλλικό νερό EVIAN.

Την μήνυση κατέθεσαν περιβαλλοντικές οργανώσεις, που στηριζόμενες σε νόμο του γαλλικού κράτους του 2017, υποστηρίζουν ότι η Danone μέχρι στιγμής δεν έλαβε επαρκώς υπόψη όλο το πλαστικό που χρησιμοποιήθηκε κατά τους κύκλους παραγωγής των προϊόντων της από τη γεωργία έως τη συσκευασία και δεν ενημερώνει το κοινό πώς ακριβώς σκοπεύει να μειώσει τη χρήση του.

Η υπόθεση, κατατέθηκε σε πολιτικό δικαστήριο του Παρισιού τη Δευτέρα και ο δικαστής θα αποφασίσει εάν θα ανοίξει αγωγή ή όχι.

Σε δήλωση που εστάλη μέσω email στο Reuters, η Danone δήλωσε «έκπληκτη» με την κατηγορία, την διέψευσε κατηγορηματικά, και τόνισε πως «Η Danone έχει αναγνωριστεί από καιρό ως πρωτοπόρος στη διαχείριση περιβαλλοντικών κινδύνων».

Οι οργανώσεις ζητούν από την εταιρεία να δημοσιεύσει εκ νέου τα στοιχεία για τη χρήση πλαστικών και «να λάβει συγκεκριμένα υπόψη τη χρήση πλαστικών, συμπεριλαμβανομένης μιας συγκεκριμένης στρατηγικής για τη μείωσή της».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο