Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
17.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Borg: Η φοιτητική μόδα στο αλκοόλ που έστειλε στο νοσοκομείο 28 άτομα!

ΑρχικήΝέαBorg: Η φοιτητική μόδα στο αλκοόλ που έστειλε στο νοσοκομείο 28 άτομα!
spot_img

Το borg βασίζεται στη θεωρία ότι η προσθήκη ηλεκτρολυτών σε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις του. Αλλά τι λένε οι ειδικοί;

28 φοιτητές του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά την κατανάλωση του επικίνδυνου ποτού που έχει κατακτήσει τις φοιτητουπόλεις του εξωτερικού. Οι αναφορές λένε ότι 28 ασθενοφόρα κλήθηκαν σε πάρτι εκτός πανεπιστημιούπολης. Υπήρξαν τόσες πολλές κλήσεις για ασθενοφόρα λόγω μέθης φοιτητών από αλκοόλ που οι γειτονικές υπηρεσίες επενέβησαν για να βοηθήσουν, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Oι φοιτητές ανέκαθεν συνδέονταν με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Οι αναμνήσεις ενός μέσου φοιτητή από τα χρόνια του στο πανεπιστήμιο σίγουρα περιλαμβάνουν πολλά μεθύσια και πολλές βραδιές με κάποιο ποτό στο χέρι.

Ωστόσο, η ιδιαίτερη τάση έχει κατακλύσει τα αμερικάνικα πανεπιστήμια και τις φοιτητουπόλεις, με το ιδιαίτερο όνομα «borg», που σημαίνει «blackout rage gallon».

Η τάση έγινε ευρέως γνωστή από το  TikTok και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και φέρεται να  περιλαμβάνει ένα μείγμα νερού, βότκας, καφεΐνης και ηλεκτρολυτών σε σκόνη μερικές φορές μαζί με αναψυκτικά, όλα μαζί σε ένα μπουκάλι περιεκτικότητας περίπου 4 λίτρων.

https://www.tiktok.com/@bellaaalonzo/video/7194908109804932398

Το Borg θεωρείται από τους φοιτητές ένας διασκεδαστικός τρόπος να πιουν πολύ και γρήγορα, αποτρέποντας παράλληλα το hangover. Eπιπλέον, πολλοί θεωρούν το borg έναν απλό, οικονομικά αποδοτικό τρόπο να πιουν όσο θέλουν.

Ωστόσο, κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι ασφαλές; Όπως αποδεικνύεται καθόλου. Σε αντίθεση με το τι πιστεύουν οι φοιτητές, ειδικοί στον τομέα της υγείας θεωρούν την τάση επικίνδυνη. Χαρακτηριστικά, ο Gus Colangelo, MD, γιατρός επειγόντων περιστατικών στο Ιατρικό Κέντρο Tufts, στην Μεγάλη Βρετανία ισχυρίζεται πως ο πρώτος λόγος για τον οποίο το golb είναι επικίνδυνο αφορά την ποσότητα αλκοόλ καθαυτή που ο φοιτητής «πρέπει» να καταναλώσει μόνο και μόνο από το μπουκάλι σε ένα βράδυ.

Εξήγησε στο The Drinks Business πως το ένα πέμπτο της βότκας είναι περίπου 16 σφηνάκια. Ακόμα και αν όλα αυτά μπουν σε ένα μπουκάλι μαζί με νερό και μερικούς ηλεκτρολύτες, η ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνεται παραμένει η ίδια και είναι αρκετά μεγάλη. Ο Colangelo μοιράζεται πως στο τμήμα επειγόντων που εργάζεται, πολλές περιπτώσεις αφορούν την κατανάλωση borg.

Στα λόγια του Colangelo προστίθενται και οι ισχυρισμοί ενός ακόμα ειδικού υγείας στο ίδιο ειδησεογραφικό μέσο, του David Jernigan, καθηγητής στο τμήμα υγειονομικού δικαίου, πολιτικής και διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Ο Jernigan αναφέρει πως η θεωρία πως το borg μειώνει τις επιπτώσεις του αλκοόλ στο σώμα δεν έχει καμία επιστημονική βάση. «Το να διατηρείται κανείς ενυδατωμένος δεν πρόκειται να μειώσει ουσιαστικά τους κινδύνους», είπε.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα