Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταναλωτές κέρδισαν ομαδική αγωγή σε μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ για τις τιμές στο κρέας – Θα λάβουν 75 εκ. δολάρια!

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτές κέρδισαν ομαδική αγωγή σε μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ για τις τιμές στο κρέας - Θα λάβουν 75 εκ. δολάρια!
spot_img

Κατηγορίες για συνομωσία στη διατήρηση υψηλών τιμών στο χοιρινό τουλάχιστον από το 2009Οι Αμερικανοί καταναλωτές μπορούν να υποβάλουν αξιώσεις για να λάβουν πίσω μετρητά από διακανονισμό 75 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ομαδική αγωγή κατά της μεγαλύτερης εταιρείας μεταποίησης κρέατος, JBS Food Company κατέθεσαν καταναλωτές στις ΗΠΑ, με βασικό επιχείρημα ότι άμεσοι, αλλά και έμμεσοι έμμεσοι αγοραστές χοιρινού κρέατος, αλλά και θαλασσινών, πληρώνουν ολοένα και αυξανόμενες τιμές για τα προϊόντα τους.

Οι λεπτομέρειες της αγωγής, όπως παραθέτει ο ιστότοπος Original Newsbreak, αναφέρουν ότι η JBS USA Food Company συνωμότησε με άλλες εταιρείες κρέατος προκειμένου να διατηρηθούν οι τιμές υψηλές σε ορισμένα προϊόντα χοιρινού κρέατος τουλάχιστον από την 1η Ιανουαρίου 2009, δημιουργώντας έτσι ένα ασυναγώνιστο πλαφόν τιμών λιανικής για την αγορά.

Φυσικά, όπως αναφέρει και κείμενο της αγωγής, ο στόχος των εταιρειών φέρεται να ήταν να αυξηθούν τα έσοδα σε βάρος των καταναλωτών και των ομοσπονδιακών και πολιτειακών αντιμονοπωλιακών νόμων προστασίας των καταναλωτών. Εκτός από την JBS, η αγωγή αναφέρει αρκετά ακόμα ονόματα, όπως η Tyson Prepared Foods και Tyson Fresh Meats και την εταιρεία στατιστικών δεδομένων για αγροτικές επιχειρήσεις Agri Stats.

Οι Αμερικανοί καταναλωτές μπορούν να διεκδικήσουν ορισμένα μετρητά από τον διακανονισμό των 75 εκατ. δολαρίων στον οποίο κατέληξε η αγωγή, αν διαμένουν σε 28 από τις πολιτείες των ΗΠΑ και έχουν αγοράσει για άμεση ή έμμεση χρήση προϊόντα χοιρινού κρέατος από τις εταιρείες που αναφέρονται στην αγωγή από την 1η Ιανουαρίου 2009 έως τις 2 Απριλίου 2021. 

Δεν είναι η πρώτη φορά – και μάλλον ούτε η τελευταία- που οι προαναφερθείσες εταιρείες βρίσκονται αντιμέτωπες με αγωγή και δη για συνομωσία. Το 2022 εργαζόμενοι στις εταιρείες μεταποίησης κρέατος έκαναν μήνυση σε αυτές και σε άλλες επιχειρήσεις για κρυφά λόμπι στη διατήρηση χαμηλών μισθών, το οποίο οδηγεί τις μικρότερες επιχειρήσεις να μην μπορούν να δώσουν καλύτερους μισθούς ή τους εργαζόμενους να βρουν κάτι καλύτερο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: Καρκινογόνο εισαγόμενο τσίλι – Ειδοποίηση RASFF – Περιέχει 7 επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Προσπάθησαν να εισάγουν στη χώρα μας τσίλι σε σκόνη «τίγκα» στα φυτοφάρμακα.

Νοθευμένο Μέλι: Η Ευρώπη έχει πλημμυρίσει από μέλι με βάση το σιρόπι!

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας καταπολέμησης της απάτης στα τρόφιμα, 1 στα 2 μέλια που εισάγονται στην ΕΕ είναι νοθευμένα και σχεδόν όλα τα μέλια από Τουρκία!

Καινοτομία: Φορητός αισθητήρας σταδιακής αλλοίωσης τροφίμων που αλλάζει χρώμα

Ο ανιχνευτής αλλάζει χρώμα από μπλε σε κόκκινο κατά την έκθεση σε βιογενείς αμίνες από τρόφιμα σε συνθήκες αποθήκευσης.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα