Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ακριβότερη Τσικνοπέμπτη των τελευταίων χρόνων

ΑρχικήΝέαΗ ακριβότερη Τσικνοπέμπτη των τελευταίων χρόνων
spot_img

Προτίμηση των καταναλωτών στο κοτόπουλο και το χοιρινό που είναι πιο φθηνά.

Τσικνοπέμπτη σήμερα, ήμερα που παραδοσιακά η αγορά κρέατος έχει την τιμητική της, οι καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη ακρίβεια των τελευταίων χρόνων.

Οι αυξήσεις στο κρέας είναι πλέον της τάξης του 1-3,5 ευρώ το κιλό και οι προτιμήσεις των αγοραστών τείνουν στο χοιρινό καθώς και στο κοτόπουλο που είναι η πιο οικονομική πρωτεΐνη και υπάρχει σε πολλές παραλλαγές κρεατοσκευασμάτων. Τα λουκάνικα είναι, επίσης, μια συμφέρουσα επιλογή, αφού κοστίζουν 6-7 ευρώ το κιλό.

Τα αρνίσια και κατσικίσια παϊδάκια είναι μάλλον «απαγορευτικά», καθώς έχουν αγγίξει τα 16 ευρώ το κιλό σχεδόν.

Η τιμή του χοιρινού το 2022 ήταν 4,5, ενώ 2023 έχει φτάσει τα 6 ευρώ. Το μοσχαρίσιο κρέας το 2022 κόστιζε 11 ευρώ και το 2023 κοστίζει πλέον 14 ευρώ.

Τα συνοικιακά κρεοπωλεία δέχονται παραγγελίες, κυρίως σε κεμπάπ, σουβλάκια, κοτόπουλα, λουκάνικα και λιγότερο σε άλλα είδη.

Πηγή: Meat news

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα