Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η διατροφική αξία των εδώδιμων ελαίων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ διατροφική αξία των εδώδιμων ελαίων
spot_img

Έρευνα από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας.

Σε ένα πρόσφατο άρθρο άρθρο ανασκόπησης που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Pharmaceutics, οι συνάδελφοι από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, ανασκόπησαν την διατροφική αξία μιας σειράς εδώδιμων ελαίων. Οι συγγραφείς αναφέρουν όλες τις in vitro, in vivo και ex vivo μελέτες σε σχέση με αντι-φλεγμονώδεις και αντι-οξειδωτικές δράσεις. Επίσης, προτείνουν προς τα που θα πρέπει να επικεντρωθεί η μελλοντική έρευνα πάνω σε αυτό τον τομέα.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα σχετικά με την βιομηχανία εδώδιμων ελαίων της Ελλάδας και δείχνει πώς η συνέργεια Πανεπιστημίων και βιομηχανίας είναι απαραίτητο να αυξηθεί σε όλα τα επίπεδα.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο