Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ξεχωρίζοντας το καλύτερο κρασί μόνο από… την ετικέτα

ΑρχικήΝέαΞεχωρίζοντας το καλύτερο κρασί μόνο από... την ετικέτα
spot_img

Πώς μπορείτε να καταλάβετε ποιο κρασί ταιριάζει καλύτερα σε εσάς;

Πολλοί “γνώστες” και μη του κρασιού έχουν αποκτήσει τις προτιμήσεις τους με τον καιρό και με συνεχόμενες δοκιμές. Αλλά ένας ειδικός αποκάλυψε μια λεπτομέρεια που δεν είναι γνωστή σε πολλούς, αλλά μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε το “ταίρι” μας.

Για τον ειδικό κρασιού Carlos Santos, το μυστικό βρίσκεται στην ετικέτα!

Ο εμπειρογνώμονας εξήγησε στην Mirror ότι αρκεί να κοιτά κανείς τη χώρα από την οποία προέρχεται.

“Αρχικά αποφύγετε τις διάσημες περιοχές, αν δεν τις γνωρίζετε πολύ καλά, όπως το Μπορντό ή η Βουργουνδία, αλλά δοκιμάστε τις ανερχόμενες περιοχές, όπως η Ανατολική Ευρώπη. Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε κρασιά που φτιάχνονται σχετικά κοντά στη χώρα σας”, είπε.

Έφερε ως παράδειγμα τα πορτογαλικά κόκκινα κρασιά, ειδικά αυτά από την κεντρική Πορτογαλία, τα οποία τείνουν να είναι νόστιμα και να έχουν εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής, γεγονός που οφείλεται και στο ότι δεν είναι ακόμα τόσο γνωστά και επομένως δεν έχουν ανεβάσει ακόμα τις τιμές τους στα ύψη.

Ο ειδικός προειδοποίησε επίσης ότι το κρασί που φέρει την υπογραφή κάποιας διάσημης προσωπικότητας συνήθως δεν έχει την καλύτερη ποιότητα, καθώς η τιμή οφείλεται κυρίως στην φήμη του ανθρώπου και όχι το κρασί.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο