Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ξεχωρίζοντας το καλύτερο κρασί μόνο από… την ετικέτα

ΑρχικήΝέαΞεχωρίζοντας το καλύτερο κρασί μόνο από... την ετικέτα
spot_img

Πώς μπορείτε να καταλάβετε ποιο κρασί ταιριάζει καλύτερα σε εσάς;

Πολλοί “γνώστες” και μη του κρασιού έχουν αποκτήσει τις προτιμήσεις τους με τον καιρό και με συνεχόμενες δοκιμές. Αλλά ένας ειδικός αποκάλυψε μια λεπτομέρεια που δεν είναι γνωστή σε πολλούς, αλλά μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε το “ταίρι” μας.

Για τον ειδικό κρασιού Carlos Santos, το μυστικό βρίσκεται στην ετικέτα!

Ο εμπειρογνώμονας εξήγησε στην Mirror ότι αρκεί να κοιτά κανείς τη χώρα από την οποία προέρχεται.

“Αρχικά αποφύγετε τις διάσημες περιοχές, αν δεν τις γνωρίζετε πολύ καλά, όπως το Μπορντό ή η Βουργουνδία, αλλά δοκιμάστε τις ανερχόμενες περιοχές, όπως η Ανατολική Ευρώπη. Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε κρασιά που φτιάχνονται σχετικά κοντά στη χώρα σας”, είπε.

Έφερε ως παράδειγμα τα πορτογαλικά κόκκινα κρασιά, ειδικά αυτά από την κεντρική Πορτογαλία, τα οποία τείνουν να είναι νόστιμα και να έχουν εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής, γεγονός που οφείλεται και στο ότι δεν είναι ακόμα τόσο γνωστά και επομένως δεν έχουν ανεβάσει ακόμα τις τιμές τους στα ύψη.

Ο ειδικός προειδοποίησε επίσης ότι το κρασί που φέρει την υπογραφή κάποιας διάσημης προσωπικότητας συνήθως δεν έχει την καλύτερη ποιότητα, καθώς η τιμή οφείλεται κυρίως στην φήμη του ανθρώπου και όχι το κρασί.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα