Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Tips για τη σωστή λειτουργία του πλυντηρίου πιάτων…

ΑρχικήΟικιακάTips για τη σωστή λειτουργία του πλυντηρίου πιάτων…
spot_img

Γιατί το πλαστικό δεν στεγνώνει ποτέ πλήρως στο πλυντήριο πιάτων;

   Τα πλυντήρια πιάτων είναι πολύ βοηθητικά ειδικά όταν πρόκειται για πολυμελείς οικογένειες που ο νεροχύτης τους γεμίζει πάντα με άπλυτα σκεύη. Για την καλύτερα λειτουργία του υπάρχουν κάποια τιπς που θα πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να εξασφαλίσετε ότι όλα τα σκεύη βγαίνουν καθαρά και στεγνά από το πλυντήριο, αλλά και χωρίς φθορές.

   Όσον αφορά το στέγνωμα, το γυαλιστικό πλυντηρίου είναι αυτό που βοηθά τα σκεύη να απομακρύνουν τα υπολείμματα νερού μέσα σε λίγα λεπτά, όταν το πλυντήριο έχει τελειώσει τη λειτουργία του. Θα έχετε παρατηρήσει όμως πώς τα πλαστικά σκεύη δεν στεγνώνουν το ίδιο με τα υπόλοιπα. 

   Αυτό συμβαίνει γιατί το πλαστικό δεν απορροφά και δεν διατηρεί τη θερμότητα με τον τρόπο που κάνουν τα υπόλοιπα υλικά όπως το γυαλί. Σύμφωνα με την Compact Appliance, τα πλυντήρια πιάτων φτάνουν σε θερμοκρασίες συνήθως μεταξύ 55-80°C. Υλικά όπως το γυαλί, το μέταλλο και το κεραμικό, απορροφούν αυτή τη θερμότητα, η οποία στη συνέχεια βοηθά στην γρήγορη εξάτμιση της υγρασίας κατά τη διάρκεια του στεγνώματος. Το πλαστικό όμως κρυώνει πολύ πιο γρήγορα, έτσι η υγρασία στην επιφάνεια είναι λιγότερο πιθανό να εξατμιστεί μέχρι να τελειώσει η διαδικασία στεγνώματος. Επιπλέον, πλαστικά σκεύη όπως τάπερ που είναι σχεδιασμένα με καπάκι, μπορεί να συγκρατήσουν πολύ πιο εύκολα το νερό στις πτυχές τους, και αυτό θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη διαδικασία στεγνώματος. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε την επόμενη φορά τέτοια σκεύη στο πλάι, στο επάνω ράφι έτσι ώστε να στάζει πιο εύκολα το νερό.

   Πέραν αυτού, υπάρχουν και κάποια ευαίσθητα σκεύη που καλό είναι να μην τοποθετείτε στο πλυντήριο για να μην φθαρούν. Κάποια από αυτά είναι:

  • ξύλινες επιφάνειες κοπής
  • τα κοφτερά μαχαίρια
  • αντικολλητικά τηγάνια
  • ξύλινες κουτάλες 
  • κρυστάλλινα σκεύη 
  • πιάτα ή ποτήρια με διακόσμηση

   Ο γενικός κανόνας είναι να γεμίζετε πρώτα το πλυντήριο πριν το βάλετε σε λειτουργία, όμως αν το υπερφορτώσετε υπάρχει φόβος να μην πλυθούν καλά τα σκεύη, αφού θα έχετε καλύψει κάθε δίοδο του νερού. Βεβαιωθείτε πως όλα τα σκεύη είναι στραμμένα προς τα κάτω ώστε να αποφύγετε τη συγκράτηση νερού σε ορισμένα σημεία, το οποίο είναι μολυσμένο με υπολείμματα τροφών.

   Τέλος, είναι καιρός να καταρρίψουμε το μύθο του ξεπλύματος των πιάτων πριν μπουν στο πλυντήριο. Είναι κάτι που οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει να κάνουμε, ώστε να σιγουρευτούμε πως δεν θα παραμείνουν λεκέδες στα σκεύη. Αυτό όμως σύμφωνα με τους ειδικούς είναι περιττό, αφού τα σύγχρονα απορρυπαντικά είναι σχεδιασμένα να επεμβαίνουν στου πιο επίμονους λεκέδες. Για να μην αναφερθούμε στη σπατάλη νερού! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να απομακρύνετε κολλημένες τροφές που έχουν παραμείνει για αρκετή ώρα.

https://www.mentalfloss.com/posts/why-dishwasher-does-not-fully-dry-plastic

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηχηρή αποχώρηση Χαρουτουνιάν από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα – Ανταλλαγές πυρών με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό έστειλε ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ – Έχει λήξει η θητεία του λέει το ΥΠΑΑΤ.

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα