Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέο φυτικό βούτυρο για αρτοποιούς που μειώνει το κορεσμένο λίπος κατά 80%

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΝέο φυτικό βούτυρο για αρτοποιούς που μειώνει το κορεσμένο λίπος κατά 80%
spot_img

Το εναλλακτικό βούτυρο δίνει τις επιθυμητές αισθητηριακές ιδιότητες και ιδιότητες διάρκειας ζωής που συχνά λείπουν από τα αρτοσκευάσματα φυτικής προέλευσης.

Iσραηλινή startup τεχνολογίας τροφίμων παρουσίασε μια εναλλακτική λύση βουτύρου για αρτοσκευάσματα και άλλα προϊόντα αρτοποιίας, από φυτικές πρωτεΐνες. Το εναλλακτικό βούτυρο της Gavan Technologies , FaTRIX, αποτελείται από τρία φυσικά συστατικά: φυτική πρωτεΐνη, φυτικό έλαιο και νερό και σύμφωνα με την εταιρεία μειώνει το κορεσμένο λίπος κατά 80% και τις θερμίδες λίπους 50%.

Για τη δημιουργία του φυτικού βουτύρου χρησιμοποιείται πατενταρισμένη διαδικασία εκχύλισης πρωτεΐνης. Η χαμηλής ενέργειας και χαμηλής χημικής διεργασία του εξάγει πρωτεΐνες από οποιοδήποτε φυτό χωρίς να δημιουργεί απόβλητα. Το FaTRIX έχει αντικαταστήσει με επιτυχία το συμβατικό βούτυρο σε πολλά προϊόντα αρτοποιίας, συμπεριλαμβανομένου ενός μαλακού και αέρινου μπριός.

Η εταιρεία λέει ότι η λύση της παρέχει τις επιθυμητές αισθητηριακές ιδιότητες και ιδιότητες διάρκειας ζωής που συχνά λείπουν από τα αρτοσκευάσματα φυτικής προέλευσης. Το FaTRIX διαθέτει υψηλό σημείο τήξης και ικανότητα συγκράτησης λίπους, αποτρέποντας την έκπλυση κατά την επεξεργασία ή τη θέρμανση. Αυτές οι ιδιότητες είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της χυμότητας και της τρυφερότητας του τελικού προϊόντος. Επιπλέον, δρα ως φορέας για γεύσεις, βιταμίνες και ευεργετικά ωμέγα-3.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο