Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Chiquita εντάσσεται στην Πρωτοβουλία Βιώσιμης Γεωργίας για τη βελτιστοποίηση των γεωργικών πρακτικών της

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΗ Chiquita εντάσσεται στην Πρωτοβουλία Βιώσιμης Γεωργίας για τη βελτιστοποίηση των γεωργικών πρακτικών της
spot_img

Η εταιρεία συμμετέχει στην Πρωτοβουλία για την Βιώσιμη Γεωργία (SAI) και γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα των Τροπικών.

Ως παγκόσμιος πολίτης, η Chiquita αναγνωρίζει την ευθύνη της για την προστασία των Τροπικών Περιοχών, όπου και καλλιεργεί τις νόστιμες κίτρινες μπανάνες της. Εδώ και τρεις δεκαετίες, η Chiquita ηγείται των πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης στον κλάδο της μέσω της προσέγγισης «Behind the Blue Sticker».

Για περισσότερο από έναν αιώνα, οι Τροπικές Περιοχές λόγω του κλίματός τους, συνιστούν την ιδανική τοποθεσία για την καλλιέργεια των βιώσιμων μπανανών. Η Chiquita θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στις Τροπικές Περιοχές, ανακοινώνει την ένταξή της στην Πρωτοβουλία Βιώσιμης Γεωργίας (SAI Platform) και την προγραμματισμένη εφαρμογή της Αξιολόγησης Βιωσιμότητας Αγροκτήματος (FSA) 3.0 σε όλα της τα αγροκτήματα.

Περισσότερες από 170 εταιρείες έχουν γίνει μέλη στην Πρωτοβουλία Βιώσιμης Γεωργίας (SAI), με κοινή πεποίθηση και ιδεολογία ότι ο πλανήτης και οι άνθρωποι που ζουν σε αυτόν, είναι πολύτιμοι. Η γεωργία είναι ένας κλάδος με απεριόριστες δυνατότητες που μπορεί να ξεκλειδώσει ένα βιώσιμο μέλλον για τους ανθρώπους και τα οικοσυστήματα που εμπλέκονται σε αυτόν. Η Αξιολόγηση Βιωσιμότητας Αγροκτήματος (FSA),  είναι ένα αναγνωρισμένο από τον κλάδο, σύνολο εργαλείων που χρησιμεύει ως παγκόσμιο πλαίσιο επαλήθευσης των πρακτικών βιώσιμης γεωργίας και εφοδιασμού. Το συγκεκριμένο πλαίσιο, επιτρέπει στις εταιρείες να αξιολογούν και να ελέγχουν τις πρακτικές βιωσιμότητάς τους, βάσει 11 δεικτών αξιολόγησης, συμπεριλαμβανομένων των συνθηκών εργασίας, της διαχείρισης του νερού, της ποιότητας του αέρα και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Ο Peter Stedman, Διευθυντής Βιωσιμότητας της Chiquita δήλωσε: «Η Chiquita συνεχίζει να δεσμεύεται για τη διατήρηση των τροπικών περιοχών, ενισχύοντας παράλληλα τις κοινότητες που ζουν εκεί. Μέσω της συνεργασίας με κορυφαίους οργανισμούς αειφορίας, όπως η SAI Platform, μπορούμε να αξιολογήσουμε τις γεωργικές δραστηριότητες και να δημιουργήσουμε πρακτικές που βελτιστοποιούν τη βιωσιμότητά μας σε αυτούς τους τομείς. Εδώ και τρεις δεκαετίες, η εταιρεία εργάζεται για τη δημιουργία βιώσιμων πρακτικών στις τροπικές περιοχές και τη διασφάλιση μακροχρόνιας αξίας στις κοινότητες που ζουν εκεί. Με την ένταξή της σε αυτή την παγκόσμια πλατφόρμα, η Chiquita είναι σε θέση να μοιραστεί πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τις προσπάθειές της για βιωσιμότητα και παράλληλα να μάθει από άλλους ηγέτες στον τομέα της γεωργίας και της καλλιέργειας».

Η Chiquita έχει δεσμευτεί να τιμά και να διατηρεί τις τροπικές περιοχές και τους κατοίκους αυτών, μέσω της ολοκληρωμένης στρατηγικής πρωτοβουλίας «Behind the Blue Sticker», η οποία εφαρμόζει τις αρχές της αειφορίας με τρία βασικά στοιχεία: «Ο Κώδικας του Αγρότη», με επίκεντρο τα αγροκτήματα και τις δραστηριότητές τους, «Η αρχή του πώς να είσαι καλός γείτονας», στις κοινότητες και «Για το γενικότερο καλό», της βιομηχανίας και του πλανήτη. Πέρυσι, η εταιρεία ανακοίνωσε το πρόγραμμα βιωσιμότητας «30by30», το οποίο στοχεύει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας κατά 30% μέχρι το τέλος του 2030. Με αυτό το πρόγραμμα, η Chiquita είναι η πρώτη παγκόσμια εταιρεία φρούτων που αναγνωρίζεται από την πρωτοβουλία Science Based Target Initiative (SBTi).

Ο Joe Rushton, Διευθυντής Αξιολόγησης Βιωσιμότητας Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που καλωσορίζουμε την Chiquita στην «SAI Platform» η οποία δημιουργήθηκε για να προωθήσει την παγκόσμια ανάπτυξη της βιώσιμης γεωργίας. Το σύστημα Αξιολόγησης Βιωσιμότητας Αγροκτήματος (FSA) θα παρέχει στην Chiquita και στους προμηθευτές της έναν αναγνωρισμένο από τον κλάδο τρόπο αξιολόγησης, βελτίωσης και επαλήθευσης των επιδόσεων αειφορίας στη γεωργική παραγωγή. Ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε μαζί θετική αλλαγή.»

Για να μάθετε περισσότερα για τις περιβαλλοντικές δράσεις της Chiquita, ανατρέξτε στον πρόσφατο Απολογισμό Βιωσιμότητας

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα