Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Chipotle: Ρομπότ αυτοματοποιεί την παραγωγή γουακαμόλε

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςChipotle: Ρομπότ αυτοματοποιεί την παραγωγή γουακαμόλε
spot_img

Η αμερικανική εταιρεία μεξικάνικου fast food, Chipotle Mexican Grill προσπαθεί να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία δοκιμάζοντας ένα νέο ρομπότ που κατασκευάζει γουακαμόλε.

Το γουακαμόλε είναι ένα παγκοσμίως αγαπητό έδεσμα, με βασική πρώτη ύλη το αβοκάντο και προσφέρει έξτρα γεύση σε πολλά φαγητά. Αλλά η διαδικασία του να φτιαχτεί είναι για κάποιους δύσκολη, ειδικά όσον αφορά στο άνοιγμα και το κόψιμο του αβοκάντο.  

Για αυτό η αμερικανική εταιρεία μεξικάνικου fast food, Chipotle Mexican Grill προσπαθεί να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία δοκιμάζοντας ένα νέο ρομπότ που κατασκευάζει γουακαμόλε, το Autocado (λογοπαίγνιο με την αυτοματοποίηση και τo avocado)

Το Autocado είναι ένα ρομπότ που προορίζεται να λειτουργεί μέσα σε μια υπάρχουσα ομάδα ανθρώπων, χωρίς όμως να τους αντικαθιστά, παρά μόνο να τους «ανακουφίζει». Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία παρατίθεται στο Food & Wine,  μια τυπική παρτίδα γουακαμόλε χρειάζεται 50 λεπτά για να προετοιμαστεί ακόμα και με συνεχή δουλειά.

Ως εκ τούτου, με το Autocado, ένας άνθρωπος φορτώνει έως και 25 κιλά αβοκάντο στη μηχανή, τα οποία στη συνέχεια τοποθετούνται κατακόρυφα, κόβονται στη μέση και αυτόματα καθαρίζονται και ξεφλουδίζονται πριν εναποτεθούν σε μπολ και αναμειχθούν με τα τελικά συστατικά.

Η Chipotle ελπίζει το Autocado θα μπορούσε, επίσης, με μερικές μελλοντικές βελτιώσεις να ελέγχει την ποιότητα των αβοκάντο, μειώνοντας περαιτέρω τα απόβλητα.

Το Autocado δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Vebu, μια εταιρεία που αναπτύσσει και κατασκευάζει προϊόντα αυτοματισμού για τη βιομηχανία τροφίμων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο