Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
28.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Chicken fingers ή chicken tenders; Ξεχωρίζοντας τα δύο πιο διάσημα είδη τηγανητού, παναρισμένου κοτόπουλου

ΑρχικήUncategorizedChicken fingers ή chicken tenders; Ξεχωρίζοντας τα δύο πιο διάσημα είδη τηγανητού, παναρισμένου κοτόπουλου
spot_img
spot_img

Τα chicken tenders και chicken fingers είναι πρακτικά πανομοιότυπα, αλλά υπάρχει μια βασική διαφορά μεταξύ τους.

Στην Ελλάδα, οποιοδήποτε μικρό κομμάτι παναρισμένου κοτόπουλου θωρείται κοτομπουκιά. Αλλά στις ΗΠΑ, την “πατρίδα” του τηγανητού φαγητού στην μοντέρνα μορφή του, υπάρχουν δύο αρκετά πανομοιότυπες μορφές του κοτόπουλου πανέ, τα λεγόμενα ckicken tenders και chicken fingers.

Τα δύο στοιχεία είναι πρακτικά πανομοιότυπα, αλλά υπάρχει μια βασική διαφορά μεταξύ τους. To πρώτο, τα chicken tenders, που μεταφράζονται ως τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου, αναφέρονται στην πραγματικότητα σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι κοτόπουλου που βρίσκεται στο κάτω μέρος του στήθους. Αυτό το εσωτερικό φιλέτο, έχει περίπου 4 εκατπστά πλάτος και 13 εκατοστά μήκος σε ένα μέσο κοτόπουλο και είναι τέλειο για τηγάνισμα, αφού παραμένει μαλακό και μετά το καυτό λάθι.

Τα chicken fingers ή δάχτυλα του κοτόπουλου, από την άλλη πλευρά, ορίζονται από την προετοιμασία και όχι από το κόψιμο. Το πιάτο παρασκευάζεται παραδοσιακά κόβοντας το στήθος κοτόπουλου σε λωρίδες, ενώ ακολουθεί το πανάρισμα και το τηγάνισμα. Μάλιστα, μερικά υπερεπεξεργασμένα “δάχτυλα” κοτόπουλου μπορεί να παράγονται από ξεχωριστά κομμάτια και κομμάτια κοτόπουλου, ενωμένα και κομμένα σε λωρίδες, φιλέτο και μπούτι μαζί. Και ευτυχώς δεν πρόκειται για πραγματικά δάχτυλα κοτόπουλου!

Ναι αλλά οι κοτομπουκιές σε ποια κατηγορία ανήκουν;

Οι κοτομπουκιές είναι πολύ πιο εύκολο να τις αναγνωριστούν, αφού πρόκειται στην πραγματικότητα για δάχτυλα, αλλά αντί να κοπούν σε σχήμα λωρίδας διαμορφώνονται σε ακανόνιστα κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.

Εμφιαλωμένα νερά: Κίνδυνος για τους Ευρωπαίους – Νέα παρέμβαση της Foodwatch

"Nestlé: Σταμάτα την απάτη με νερό σε πλαστικά μπουκάλια!" είναι ο τίτλος της νέας εκστρατείας της Οργάνωσης προστασίας καταναλωτών Foodwatch.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα