Κυριακή, 13 Ιουλίου, 2025
33 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τυρί με θραύσματα από ανοξείδωτο χάλυβα – Μεγάλος κίνδυνος πνιγμού ή τραυματισμού

ΑρχικήUncategorizedΤυρί με θραύσματα από ανοξείδωτο χάλυβα - Μεγάλος κίνδυνος πνιγμού ή τραυματισμού
spot_img

Ορισμένα μηχανήματα περιέχουν ανοξείδωτο χάλυβα και αν κάποια μέρη σπάσουν ή φθαρούν, μικρά θραύσματα μπορεί να εισχωρήσουν στο προϊόν.

Η παρουσία θραυσμάτων ανοξείδωτου χάλυβα σε τυρί μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους κατά τη διαδικασία παραγωγής, επεξεργασίας ή συσκευασίας του προϊόντος. Ο ανοξείδωτος χάλυβας χρησιμοποιείται ευρέως σε βιομηχανικές διαδικασίες τροφίμων λόγω της ανθεκτικότητάς του και της εύκολης καθαριότητας, ωστόσο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα εάν υπάρχει κάποια βλάβη ή αμέλεια.

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την παραγωγή και επεξεργασία του τυριού, όπως μύλοι, αυτοματοποιημένα συστήματα κοπής ή αναδευτήρες, μπορεί να έχει φθαρμένα μέρη. Ορισμένα μηχανήματα περιέχουν ανοξείδωτο χάλυβα και αν κάποια μέρη σπάσουν ή φθαρούν, μικρά θραύσματα μπορεί να εισχωρήσουν στο προϊόν.

Αυτό προφανώς συνέβη και με το τυρί Colby Jack ALDI Happy Farms το οποίο ανακαλείται από τον FDA για πιθανή μόλυνση από ξένα υλικά με τη μορφή θραυσμάτων από ανοξείδωτο χάλυβα. Αυτό εγκυμονεί τραυματισμό των δοντιών, κίνδυνο πνιγμού και κίνδυνο τραυματισμού του γαστρεντερικού σωλήνα. Η παρασκευάστρια εταιρεία είναι η Great Lakes Cheese Co Inc. του Hiram του Οχάιο.

Το προϊόν που ανακλήθηκε πωλήθηκε σε επίπεδο λιανικής στα καταστήματα ALDI στις πολιτείες: Κονέκτικατ, Μίσιγκαν, Οχάιο και Πενσυλβάνια. Είναι συσκευασμένο με αθαρό βάρος 12 ουγκιών (340 γραμμάρια). Ο αριθμός UPC βρίσκεται στην ετικέτα του προϊόντος και είναι 4061463330840. Οι ημερομηνίες λήξεως για αυτό το προϊόν είναι οι 13 Ιουλίου 2025 και 14 Ιουλίου 2025. Ο αριθμός παρτίδας είναι 8679653 και ο αριθμός προϊόντος είναι 170374.

Υπάρχουν 400 περιπτώσεις αυτού του τυριού που περιλαμβάνονται σε αυτήν την ανάκληση.

Οι Αρχές συμβουλεύουν τους καταναλωτές που αγόρασαν αυτό το προϊόν, να μην το φάνε ή να το επιστρέψουν στο κατάστημα από όπου το αγόρασαν για πλήρη επιστροφή χρημάτων.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιαούρτι με μήλο: Νέο εύρημα Ελλήνων Επιστημόνων Τροφίμων

Πώς το μήλο βελτιώνει το γιαούρτι – ;Eρευνα του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΑΠΘ δίνει απαντήσεις

Θάνατοι μωρών από βρεφικό γάλα: Ευρήματα μελέτης για την παγκόσμια επιμονή του παθογόνου Cronobacter sakazakii

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ βρίσκουν γενετικές ενδείξεις για την παγκόσμια επιμονή του παθογόνου του βρεφικού γάλακτος

Καλλυντικά: Σοβαρός κίνδυνος από τις απομιμήσεις – Συναγερμός για τοξικές ουσίες, βαρέα μέταλλα και παθογόνα

Εκτός από τον κίνδυνο αλλεργίας, τα προϊόντα κακής ποιότητα» μπορεί να περιέχουν «τοξικές» ουσίες, είτε απαγορευμένες είτε πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, παθογόνα και βαρέα μέταλλα - Χωρίς φίλτρα προστασίας τα αντηλιακά
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα