Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αύξηση 8% στην παραγωγή κρασιού της Πορτογαλίας

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΑύξηση 8% στην παραγωγή κρασιού της Πορτογαλίας
spot_img

Την πρώτη θέση στις αυξήσεις παραγωγής κρασιού κατέχουν οι Αζόρες, με αύξηση των όγκων κατά 165%.

Tα 7,4 εκατομμύρια εκατόλιτρα αναμένεται να φτάσει η παραγωγή κρασιού της Πορτογαλίας για την περίοδο 2023-2024, σημειώνοντας αύξηση 8% από έτος σε έτος.

Σύμφωνα με στοιχεία, που βασίζονται στις προβλέψεις του ινστιτούτου κρασιού, Instituto da Vinha e do Vinho (IVV), της Πορτογαλίας, αναμένεται ανάπτυξη σε όλες τις αμπελουργικές περιοχές της Πορτογαλίας, ιδίως στην περιοχή της κοιλάδας Douro, με εκτιμώμενη αύξηση όγκου 10%, σε 1,6 εκατομμύρια εκατόλιτρα. Στην ίδια κλίμακα αναμένεται να κινηθεί και η παραγωγή στις σημαντικές αμπελοοινικές περιοχές της Λισαβόνας (έως 1,3 εκατομμύρια εκατόλιτρα), του Tejo και του Setubal.

Η περιοχή με τη μεγαλύτερη προβλεπόμενη ποσοστιαία αύξηση είναι οι Αζόρες, στις οποίες αναμένεται να αυξηθούν οι όγκοι κατά 165%, αλλά αφορά σε χαμηλότερες ποσότητες στα 12.000 εκατόλιτρα.

Αντικατοπτρίζοντας την ανάπτυξη του πορτογαλικού κρασιού, οι εξαγωγές για το πρώτο εξάμηνο του φετινού έτους έφτασαν τα 447,6 εκατ. ευρώ σε αξία, τα 158,3 εκατ. λίτρα σε όγκο, ενώ το μέσο κρασί πωλήθηκε με μέση τιμή 2,83 ευρώ ανά λίτρο, σύμφωνα με στοιχεία της ένωσης ViniPortugal. Πρόκειται για αύξηση 3,4 εκατ. λίτρα σε όγκο σε ετήσια βάση, 16,8 εκατ. ευρώ σε όρους αξίας και 0,05 ευρώ στη μέση τιμή ανά λίτρο.

Αν και η ανάπτυξη στα κρασιά της Πορτογαλίας ξεπερνά κάθε προσδοκώμενο, ο πρόεδρος της ViniPortugal, Frederico Falcão, αποδίδει την ανάπτυξη στην αύξηση της διαθέσιμης πρώτης ύλης και την ομαλοποίηση των εξωτερικών αγορών.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο